Local

Dan Negru, dezamăgit de modul în care televiziunile au ales să prezinte pelerinajul la moaştele Cuvioasei Parascheva: „Îi disprețuim pe ai noștri că stau noaptea la Catedrala din Iași!” – GALERIE FOTO

Publicat: 17 oct. 2022
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Dan Negru dezamăgit de modul în care televiziunile au ales să prezinte pelerinajul la moaştele Cuvioasei Parascheva Îi disprețuim pe ai noștri că stau noaptea la Catedrala din Iași - GALERIE FOTO
Celebrul prezentator Dan Negru a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care se arată contrariat de modul în care au prezentat televiziunile din România pelerinajul la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

Celebrul prezentator Dan Negru a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care se arată contrariat de modul în care au prezentat televiziunile din România pelerinajul la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Acesta este de părere că știrile referitoare la cel mai mare pelerinaj din România au fost batjocoritoare

Dan Negru este cunoscut ca fiind un bărbat credincios, lucru pe care nu a ezitat să-l declare în numeroase interviuri. Prezentatorul TV vine an de an la Iași. A vizitat orașul pentru prima dată când avea 20 și ceva de ani, fiind atunci cucerit de energia sa. De fiecare dată când ajunge, Dan Negru se oprește mai întâi la Catedrala Mitropolitană, unde se închină la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. De asemenea, acestuia îi place să viziteze și Mănăstirea Hadâmbu.

Dan Negru: „E bășcălie la TV pe seama pelerinajului religios de la Iași”

Dan Negru a prezentat, alături de Anca Mazilu, concertul ce a avut loc sâmbătă, 15 octombrie 2022, începând cu ora 19:00, cu prilejul celei de-a XXXI-a ediții a Sărbătorilor Iașului.

Prezentatorul TV a profitat de această ocazie și a vizitat Catedrala Mitropolitană din Iași, unde s-a închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Dan Negru s-a arătat dezamăgit de modul în care a fost prezentat în mass-media pelerinajul de la Iași, fiind de părere că nimeni n-ar trebui să eticheteze și să facă bășcălie de pelerinii care au așteptat ore în şir la rând.

„Sondajele arată că peste 80 la sută dintre români se declară religioși. Asta înseamnă că publicul majoritar al televiziunilor e religios. Totuși, e bășcălie la TV pe seama pelerinajului religios de la Iași. Nu înțeleg argumentul de business al televiziunilor. De ce ți-ai batjocori publicul majoritar? Sute de mii de oameni au fost ieri la Fatima, în Portugalia, la un uriaș pelerinaj creștin. Știrile despre Fatima sunt admirative. Despre Iași, batjocoritoare.

Pe cât de mult i-am apreciat pe englezi că au stat noaptea la Catedrala Westminster din Londra, pe atât îi disprețuim pe ai noștri că stau noaptea la Catedrala din Iași. Suntem buni la etichete şi bășcălie. Toți au puterea să eticheteze și să batjocorească. Doar că puterea e una, și autoritatea e alta… Pilat, cel care l-a condamnat pe Iisus, avea putere! Iisus, condamnatul, avea autoritate!”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Pelerinajul la moaștele Cuvioasei Parascheva s-a încheiat!

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintrodusă în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, duminică dimineaţă, 16 octombrie 2022, în cadrul unei slujbe speciale oficiate de un sobor de preoţi.

Baldachinul cu sfintele moaşte a fost scos spre închinare în data de 8 octombrie.

În cele 9 zile cât au fost în expuse în curtea Catedralei Mitropolitane, aproape 260.000 de oameni au trecut să se închine pe la moaştele celor doi sfinţi, Sfânta Cuvioasă Paraschiva şi Sfântul Paisie de la Neamţ. Luni, 17 octombrie 2022, moaştele Sfântului Paisie, care anul acesta au fost aduse special la Iaşi, sunt trimise înapoi la Mănăstirea Neamţ.

Pelerinajul la moaştele Cuvioasei Parascheva din Iaşi este de departe cel mai mare din ţara noastră. În fiecare an, sute de mii credincioși din întreaga țară, dar şi din străinătate, vin să se roage la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Unii nădăjduiesc ca Sfânta să le aducă liniște sufletească sau însănătoșire trupească, în timp ce alți vin să-i aducă mulțumire.

Comentarii
  • Negrule, poate faci tu un reportaj să ne spui toate cheltuielile instituțiilor statului făcute de sf. Parascheva! Acum pe bune, aveți idee ce costuri au presupus toate aceste zile?! Păi hai să începem cu forțele de ordine. Două unități de jandarmi aduse una de la Constanța și una de la Bacău. Combustibil, hrană, cazare, diurnă, plata orelor suplimentare. Poliția locală și jandarmii din Iași. Combustibil, ore suplimentare, hrană. Căratul si confectionatul gardurilor metalice. Combustibil, plata orelor de muncă peste program. Și multe, multe altele. Din ce bani? Nouă ne mor oamenii pe scaun la urgențe că vezi doamne nu sunt bani pt renovarea unui spital, pt spații, medicamente și aparatură adecvată, da când e vorba de adunătură din asta, imediat se găsesc bani! Cât a costat spectacolul din centru? Dar scena? Dar artificiile? De ce nu spuneți la oameni????

  • Realistule mergi cu rationamentul pana la capat, te rog sa treci in lista ta urmatoarele :
    – chelutielile cu parazitii din parlament care legifereaza ce le spun stapanii.
    – cheltuilile cu precautul de la Cotroceni.
    – cheltuielile cu refugiatii din Ukraina ( 1000 euri/pers.).
    – cheluielile cu achizitia de armament sh impus de stapani.
    – cheltuilelie cu achizitia de vaccinuri si neutralizarea acestora.
    Iar lista ar putea continua.

  • ”Realitatea”dute-n padure si traieste acolo.Am si eu niste rude si prieteni care nu vor sa mearga nici in concediu nici la distractie pe motiv ca nu vor sa cheltuie bani,duceti -va-n mormant cu ei….

  • Realistule dute-n padure si traieste acolo.Am si eu niste rude si prieteni care nu merg in concediu si nici la distractie pe motiv ca, cheltuie bani si nu c-ar fi saraci.o sa mearga cu ei in mormant si viata trece pe langa ei.

  • Bravo Dan Negru, sa dea Domnul sa fie cat mai multi care spun adevarul si cat mai multi care sa inteleaga mizeria acestor televiziuni la care ne uitam din ce in ce mai putin pentru ca nu merita.
    Si daca trebuie spus un adevar, atunci de ce s-a spus ca pelerinajul s-a incheiat odata cu introducerea moastelor in catedrala? Duminica, ieri, coada era pana pe str. Stefan cel Mare si s-a stat multe ore la rand. Erau oameni din toata tara care au stat intre gardurile puse de jandarmi mai rau ca in lagare, fara apa, fara toaleta, numai cu mila Cuviosei, care a fost din plin. Rusine pentru modul in care jandarmeria a gestionat ieri accesul pelerinilor. Chiar nu mai poate nimeni sa gandeasca , chiar nu era de asteptat ca lumea vine si duminica si ca acesti oameni au nevoie si de toalete?
    Parca ar fi trebuit sa se stie cati pelerini se indreapta spre Cuvioasa pana in ultima clipa. si sa se priceapa un lucru elementar ca acolo unde sunt asteptati oameni trebuie asigurate toalete! Rusine!

  • Ai vrea sa-ti dea tie banii, sa nu mai organizeze nimic in tara noastra crestina, nu sa organizeze astfel de zile sacre in care sa-i praznuim pe sfinti.
    Dar la Sfanta Fatma strainii nu au cheltuit nimic, asta crezi tu cu mintea spalata.
    Vezi-ti de bubele din capul tau.

  • dragi comentatori am o intrebare pentru voi : Ce vina are DAN NEGRU un om de televiziune care spune lucrurilor pe nume ? la IASI au fost sunt si vor fi asemenea pelerinaje cu voia sau fara voia unora. locuiesc in IASI din 1965 si merg mereu la MITROPOLIE in timpul anului , pentru HRAMUL CUVIOASEI PARASCHEVA locul de inchinaciune apartine pelerinilor.
    recomand celor sceptici sa mearga o singura data in CATEDRALA METROPOLITANA sa se inchine la RACLA CUVIOASEI PARASCHEVA apoi sa spuna daca vor ce trairi au avut. Sa fiti binecuvantati!

Adauga un comentariu