National

Dana Budeanu, despre campania de vaccinare din România: „Suntem pe niște piste de la nebuni”

Publicat: 26 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dana Budeanu despre campania de vaccinare din România Suntem pe niște piste de la nebuni
Dana Budeanu, designer vestimentar

Deși s-a spus în ultima vreme că singura variantă pentru a ieși din această perioadă grea este vaccinarea, în momentul de față, autoritățile române au o problemă foarte mare, poate cea mai mare dintre toate. Sunt 13 județe unde nicio persoană nu se află pe lista de vaccinare. Este vorba despre județele Călărași, Giurgiu, Buzău, Vrancea, Vaslui, Neamț, Suceava, Botoșani, Covasna, Gorj, Mehedinți, Arad, Bistrița Năsăud.

Informația a fost prezentată de Mihai Gâdea la Sinteza zilei și comentată de invitata specială a emisiunii, Dana Budeanu.

„Sunt importante și județele, m-am așteptat la altele. Probabil sunt considerate județe de imbecili, conform declarației vicepremierului României, domnul Dan Barna, care recomandă primarilor să se implice în campanie. Am văzut că astăzi le-a recomandat și domnul Orban să se implice.

Păi și eu dacă am votat cu PSD și vine primarul PNL și-mi spune să mă vaccinez, eu mă vaccinez? Nu! Suntem pe niște piste de la nebuni”, și-a început Dana Budeanu atacul.

Dana Budeanu, despre înmormântările din pandemie

Dana Budeanu a vorbit despre protocolul care se aplică în cazul persoanelor care mor din cauza infectării cu noul coronavirus.

Aceasta consideră că deciziile legate de funeralii reprezintă abuzuri făcute de către autorități și și-a manifestat revolta cu privire la faptul că „toată lumea tace.”

„Cronologic s-a întâmplat următorul lucru: anul trecut am asistat la o demență care cât de cât s-a desfășurat cu pauze și sincope (…) Abuzul, permanent, zilnic, de dimineață până seara, împotriva tuturor drepturilor fundamentale ale omului.

Este făcut, asumat, cu un tupeu nemărginit pe toate ecranele, susținut de toată presa, timp în care autoritățile care au condus România până în decembrie, nu schițează niciun sunet. (…) Restul politicienilor tac. Toată lumea tace. Nimeni nu iese împotriva acestor abuzuri. Nimeni! Nici măcar poporul.

În secunda în care halești, încet, încet, abuzuri mici, abuzuri mijlocii, abuzuri mari, ajungi să halești orice. Asta ni se întâmplă. Sunt 24.000 de morți de COVID-19, (…) care au fost înmormântați astfel. (…) Sunt 100.000 de oameni care au acceptat ca rudele lor, mama, tata copilul, fratele, sora, bunicii să fie azvârliți ca la groapa comună.

Nu este nicio diferență între un lagăr de concentrare și ceea ce se întâmplă acum, din punctul de vedere al înmormântării unui om.

Nu există așa ceva! Țara asta (…) crede că toți morții de COVID-19, ai tuturor, au fost înmormântați așa?!

Nu, pentru că am ajuns în situația în care tupeul nostru, al oamenilor simplii trebuie să fie mai puternic decât tupeul lor. Nu mai există altă soluție!”, a declarat Dana Budeanu, la Sinteza zilei.

 

Adauga un comentariu