International

Danemarca combate răspândirea pestei porcine. Gard ridicat la granița cu Germania

Publicat: 02 dec. 2019

Danemarca a finalizat luni ridicarea unui gard la graniţa cu Germania. Motivul de la baza acestei acțiuni este cel al combaterii răspândirii pestei porcine africane.

Gardul, cu o înălțime de circa un metru şi jumătate, este înfipt în sol pe o jumătate de metru și este întins pe întreaga lungime a frontierei terestre dintre Germania şi Danemarca. Lucrările de construcție au început în ianuarie 2019.

În cadrul fiecărui punct de frontieră gardul are porţi cu grilaje care restricționează trecerea animalelor, însă la fiecare 100 de metri vor fi observate mici deschizături de 20/20 de cm pentru a facilita accesul animalelor mici, scopul gardului fiind oprirea porcilor mistreţi care răspândesc pesta porcină.

Alte măsuri luate de Danemarca pentru combaterea răspândirii pestei porcine africane se numără:

– creşterea amenzilor pentru dezinfectarea insuficientă a vehiculelor care transportă animale vii;

– relaxarea normelor privind vânarea porcilor mistreţi;

– o mai bună informare despre modalităţile de prevenire a răspândirii virusului pestei porcine.

”Nu ne aşteptăm ca acest gard să ţină toţi porcii mistreţi în afara Danemarcei, dar este o barieră semnificativă”, explică Bent Rasmussen, manager de proiect care a participat la ridicarea gardului.

Anumiți localnici din apropierea frontierei declară atunci când văd acest gard că este o acţiune nocivă şi un simbol al izolării. Unii experţi menținează că nu animalele sălbatice, cum sunt mistreţii ar fi principala problemă în transmiterea virusului. În opinia loc oamenii, inclusiv prin transportul cărnii infectate sau al noroiului rămas în talpa încălţămintei ori în arcurile autovehiculelor sunt cu adevărat o problemă.loading...

Adauga un comentariu