International

Danemarca nu mai primește turiști români de la 1 august

Publicat: 31 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Danemarca nu mai primește turiști români de la 1 august

Epidemia de coronavirus ia amploare în România, zilnic înregistrându-se peste 1.000 de noi cazuri de persoane contaminate. În prezent, țara noastră este una dintre cele mai afectate țări din Europa. În acest context, o altă țară își închide granițele pentru români.

Danemarca a intrat în categoria statelor care a impus restricții de călătorie pentru România. Recent, Danemarca și-a actualizat lista statelor ai căror turiști nu vor mai fi primiți pe teritoriul țării, printre acestea numărându-se și România.

Noile măsuri impuse de Danemarca intră în vigoare de la 1 august, ora 00. Astfel, cetățenii românii vor putea călători în Danemarca doar în baza listei „motivelor întemeiate”. Printre acestea se numără:
– dacă au contracte de muncă
– sunt studenți,
– au o întâlnire de afaceri,
– prestează servicii în și din Danemarca,
– au un interviu pentru un loc de muncă.

Carantina de 14 zile este obligatorie

Cetățenilor care sosesc din Romania li se va „recomanda ferm” carantinarea timp de 14 zile la intrarea în Danemarca. La intrarea pe teritoriul țării, românilor nu le este solicitată prezentarea unui test negativ pentru CoVid-19. Mai mult, persoanelor care prezintă simptome clare de infecție nu le va fi permisă intrarea.

Tranzitarea Danemarcei va fi permisă pentru deplasarea în scop turistic în altă țară decât Danemarca, dar numai cu dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei.

Ministerul danez al afacerilor externe a emis o serie de recomandări de călătorie privind plecările din Danemarca, în condițiile în care România a fost plasată pe lista țărilor „închise”. Acest lucru însemna că România a primit gradul de risc portocaliu, ceea ce înseamnă că este recomandată evitarea călătoriilor nenecesare.

Adauga un comentariu