Titlurile zilei

Daniel Horodniceanu, implicat într-o schemă imobiliară netransparentă. Fostul procuror șef al DIICOT a dat acordul pentru un nou sediu al Direcției, la un preț halucinant

Publicat: 07 iun. 2023
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Daniel Horodniceanu implicat într-o schemă imobiliară netransparentă. Fostul procuror șef al DIICOT a dat acordul pentru un nou sediu al Direcției la un preț halucinant
Daniel Horodniceanu, fostul şef al DIICOT şi actual vicepreşedinte al CSM, a fost la acel moment principalul artizan în schema imobiliară netransparentă

Noul sediu DIICOT din Bucureşti avea un preţ iniţial de 6,2 milioane de euro. Însă, ulterior a apărut o oferă de vânzare a unei clădiri schelet cu un preţ de circa trei ori mai mare. Daniel Horodniceanu, procuror şef al DIICOT la acel moment, a acceptat oferta imediat, iar clădirea a fost cumpărată cu peste 17 milioane de euro, potrivit riseproject.ro.

În acest context, Curtea de Conturi susţine că achiziţia nu a fost transparentă şi nu a fost respectată procedura internă. Mai mult de atât, Horodniceanu a menţionat că nu considera că este nicio fraudă.

„Eu sincer nu văd nicio fraudă, iar dumneavoastră mă întrebați pe mine de parcă eu aș fi un artizan acolo. Deci, dacă vreți un răspuns mergeți pe documente, sincer nu țin minte, nici dumneavoastră nu cred că țineți minte ce-ați făcut acum șase ani”, a menţionat pentru sursa citată Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte al CSM.

Citiți AICI întreaga investigație realizată de riseproject.ro.

Daniel Horodniceanu, implicat într-o schemă imobiliară netransparentă

Daniel Horodniceanu, fostul şef al DIICOT şi actual vicepreşedinte al CSM, a fost la acel moment principalul artizan în schema imobiliară netransparentă. Documentele oficiale arata ca acea cladire-șantier a fost cumpărată cu 5 milioane de euro mai mult faţă de evaluarea iniţială în momentul achiziţiei.

Astfel, în urmă cu doar şase ani, tranzacţia imobiliară a fost decisă în extrem de puţin timp. Oamenii din subordine şi procurorul Daniel Horodniceanu au vizionat proprietatea, au verificat-o şi au negociat preţul. La scurt timp după, Curtea de Conturi a verificat tranzacţia şi a constatat că procedura internă întâmpina numeroase probleme, dar totul a rămas aşa.

DIICOT s-a mutat în noul sediu abia în 2022, deşi achiziţia a fost făcută la foc automat cu 5 ani în urmă.

Sursă foto clădire DIICOT – Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, a fost oprit pentru o depășire neregulamentară! I-a amenințat pe agenți cu șeful IPJ Iași

Vă aducem aminte că recent, Daniel Horodniceanu a fost personajul principal într-un scandal de mare amploare, la Iaşi. Fostul şef al DIICOT a fost oprit în trafic pe raza judeţului Iaşi pentru o depăşire neregulamentară. Acesta a fost extrem de supărat că nu a fost recunoscut şi i-a ameninţat pe agenţii din cadrul IPJ Iași.

Procurorul Daniel Horodniceanu poate fi acuzat de trafic de influență pentru că a scos legitimația de serviciu şi a pronunțat numele șefului IPJ Iași. Mai mult, acesta a coborât din mașină ca să dialogheze cu polițiștii, situație interzisă de lege. O altă acuzație ar putea fi cea de abuz în serviciu. Prin amenințările repetate a beneficiat doar de un avertisment, nu de amendă. Nu în ultimul rând, s-a folosit de calitatea de șef DIICOT, deși nu mai deține această funcție.

De data aceasta însă, vicepreședintele Consiliului Suprem al Magistraturii, Daniel Horodniceanu a fost principalul artizan al schemei imobiliare care a costat statul cu 5 milioane de euro mai mult decât era evaluat imobilul la momentul achiziției. (Vezi întreaga anchetă explozivă AICI !)

Comentarii
  • Pare-se ca a cumparat 100 de sedii DIICOT in Bucuresti, d-asta nu mai tine minte.
    Sa fim seriosi!
    Prosteala pe fata!
    Cusuta cu ata alba!

  • Daca nu-s banii mei, ce mi-e 6,2 milioane euro, ce mi-e 17 milioane euro???
    Nu ma intereseaza!
    Ma kak pe voi Curte de Conturi!

  • 2 chestii:
    1. Poate sa fie absolvent si de „Ursoaia”, daca a invatat si a bagat la cap, bravo si cinste lui, n-am a comenta!
    Ideea insa, este ca, nu poti veni sa-mi spui: am uitat ce-am facut acum 6 ani!
    Ca doar n-am cumparat n-spe sedii DIICOT in Bucuresti!
    Am cumparat doar unul!
    1!!!
    2. Curtea de Conturi, ce a facut in continuare, avand in vedere derapajul constatat de la prevederile legale, privind achizitia respectivului imobil?
    N-ar trebui „scuturati’ putin onorabilii curteni de la conturi, ca pensiile ii asteapta destul de dodoloate???

  • Avand in vedere ca este democratie poti inchiria de oriunde nu specifica nicaieri cu cat! Lasati sa analizeze expertii nu merg funigene! Sau poate nu va place de acest domn!

  • Tot 2 chestii:
    1. Nu-ti doresc sa treci printr-un proces. Dar daca ai sa ai ghinion, nu cred ca ai sa-ti iei avocat de M.Kogalniceanu, la fel cum nu cred ca te-ai da pe mana unui dentist absolvent de Apolonia.
    2. Curtea de Conturi practica si ea standarde duble, ca tot ce inseamna justitie si control financiar in Ro.

  • Fapta s-a prescris ! Boii plătesc taxe și impozite ca să fie jefuiți de niște semianalfabeți ! Cum să spui că „„Eu sincer nu văd nicio fraudă” când ar trebui să cunoști legile, ca absolvent al unei facultăți de științe juridice… Dar el ce a absolvit ? o facultate de closet… no name… dispărută în neant – Mr horo, ți s-a urcat grăsimea la cap și te-ai crezut deștept dar ai să o sugi la fel ca și sluga Eva și alți imbecili ca tine care în vremea lui Dej erau promovați ca torționari în închisorile comuniste.

  • Daca tu esti anchetat de horodniceanul el te intreaba ce ai facut acum 10 ani si daca ii spui ca nu mai tii minte urla ca un dobitoc si iti spune ca nu ai cum sa nu tii minte acuma el o arde cu parul in ochi si spune ca nu mai tine minte ce a facut acum 6 ani .Un gunoi pus pus de partid in functie

  • Așa sunt funcționării cu școală multă cînd este vorba de o tranzacție cu bani publici sunt abnezici nu își mai aduce aminte de acum 6 ani dar cînd a fost oprit de poliție și-a adus aminte că a fost procuror DIICOT.

  • Dezvaluirile despre „integritatea” porcurorului curg, dar el rezista pe post, precum parul dat cu fixativ………….

Adauga un comentariu