National

Daniel Ionașcu a dat Guvernul Orban în judecată: „Să ne apărăm şi să ştergem lacrimile de pe obrazul mamelor noastre”

Publicat: 12 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Daniel Ionașcu a dat Guvernul Orban în judecată Să ne apărăm şi să ştergem lacrimile de pe obrazul mamelor noastre
Daniel Ionașcu

Avocatul Daniel Ionaşcu, preşedintele executiv al PP-USL a dat în judecată Guvernul Orban pentru ingerinţa în problemele religioase şi în drepturile fundamentale ale omului.

Partidul Puterii Umaniste Social Liberal marchează o premieră în ultimii ani, o dată cu intentarea unui proces împotriva executivului ţării. Contrar obişnuinţelor politice, PP-USL a preferat mai întâi să pornească acţiunea în instanţă şi apoi să îşi promoveze acţiunea în media şi în faţa publicului lar.

Meteahna noastră fundamentală este aceea de a vorbi mult şi de a face puţin – a declarat Daniel Ionaşcu, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena3.

„Vrem să dăm pe linie de partid un ton în acestă seară, şi anume că partidele politice sunt compuse din oameni, din români, pentru români şi pentru ţara lor.

Este pentru prima oară în istoria cel puţin post decembristă, când un partid – pe linie de opoziţie, dar activă – dă în judecată un guvern, în aşa fel încât să se spună că cei care au editat o normă de drept, fie ea şi administrativă, este în afara legii. Este neconstituţională şi, mai mult, cei care au lucrat la ea nu au nici minimele cunoştinţe de a legifera, de a face o lege.

Aşadar, aduc ingerinţe în ceea ce înseamnă raportul omului cu Dumnezeu şi pun graniţe în anumite localităţi, în interiorul ţării. Aşa ceva nu ţin minte să mai fi existat vreodată prin vreun text din istorie pe care să-l fi citit. Şi atunci datoria fiecărui om de partid şi a oricărui român este să ne apărăm Dumnezeul nostru, să ne apărăm ţara, să ne apărm valorile.

Să ne apărăm şi să ştergem lacrimile de pe obrazul mamelor noastre, iar pentru cei care nu le mai au, ci le au în ceruri, să ştergem lacrimile lui Dumnezeu din sufletul nostru, al fiecăruia, pentru că ţara asta a ajuns cu cuţitul la os. Nu se mai poate!” – a clamat reprezentantul PP-USL.

Adauga un comentariu