Local

Daniel Pancu este noul antrenor al Poli Iaşi!

Publicat: 12 aug. 2020
Daniel Pancu este noul antrenor al Poli Iaşi!
Daniel Pancu este noul antrenor al Poli Iaşi!

Cel mai renumit fotbalist ieșean va conduce colectivul tehnic al CSM Politehnica Iași. După foarte mulți ani, clubul din Copou va avea în frunte doi dintre cei mai iubiți jucători crescuți la Iași: antrenorul Daniel Pancu și președintele Ciprian Paraschiv.

Daniel Pancu a acceptat provocarea de a antrena echipă la care s-a format și a debutat în prima ligă din România. Asemeni președintelui Ciprian Paraschiv, noul tehnician a ales cu sufletul, hotărât să-și treacă în impresionantul palmares de jucător și succese de răsunet pe banca tehnică.

Daniel Pancu, născut la Iași pe 17 august 1977, a început fotbalul ca portar, la vârsta de 7 ani, sub comanda regretatului Kurt Gross la Centrul de Copii și Juniori al Politehnicii. Nu i-a trebuit mult timp să-și etaleze talentul nativ. La 17 ani a făcut pasul spre prima echipă și a contribuit la promovarea din 1995 sub comanda antrenorilor Leonida Antohi și Mihai Dănilă. În primul eșalon a atras imediat atenția cluburilor puternice din acea perioadă. A rămas memorabilă o acțiune personală din meciul cu Universitatea Craiova, când adversarii olteni nu l-au putut deposeda câteva zeci de secunde. Din Copou a ajuns în Giulești unde s-a impus repede, grație calităților sale, devenind unul dintre jucătorii exponențiali ai echipei care a câșigat Cupa României în 1998 și campionatul un an mai târziu. Au urmat transferul în Italia, la Cesena, revenire la Rapid, apoi, cea mai bună perioadă a carierei sale, în Turcia, la Beșiktaș Istanbul când a câștigat și un titlu de campion. A bifat 27 de selecții la prima reprezentativă pentru care a marcat de 9 ori. În afara revenirilor la Rapid, a mai îmbrăcat tricourile formațiilor Bursaspor (Turcia), Terek Grozny (Rusia), ȚSKA Sofia (Bulgaria), FC Vaslui și FC Voluntari. A adunat 49 de prezențe în cupele europene în care a înscris 16 goluri.

În toată această perioadă fastă a carierei sale, Daniel Pancu nu a uitat de unde a plecat. Pe lângă sumele record obținute de clubul din Copou în urma trasferurilor sale, Daniel a sprijinit necondiționat Politehnica financiar și material. Respectul său față de culorile alb-albastre a putut fi remarcat chiar anul trecut, când echipa pe care o antrena a fost eliminată de Poli în șaisprezecimile de finală ale Cupei României: „M-am născut cu Politehnica Iași, am fost și în galeria Politehnicii Iași și toată viața voi rămâne alături de Politehnica Iași!”

Îi urăm bun revenit în Copou și îi dorim ca Politehnica să reprezinte pentru antrenorul Daniel Pancu mai mult decât a însemnat, dacă se poate, pentru fotbalistul Daniel Pancu! Succes!

Comentarii
Adauga un comentariu