Actualitate

Daniel Zamfir a pregătit mai multe întrebări pentru audierea lui Florin Cîțu: „Ce a făcut cu cei peste 125 miliarde împrumutați?“

Publicat: 20 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Daniel Zamfir a pregătit mai multe întrebări pentru audierea lui Florin Cîțu Ce a făcut cu cei peste 125 miliarde împrumutați
Senatorul PSD Daniel Zamfir

Senatorul Daniel Zamfir a pregătit mai multe întrebări pentru audierea online a lui Florin Cîțu, de către Comisia Economică a Senatului. Audierea este programată astăzi, 20 octombrie, de la ora 14.00.

Pentru această audiere, Daniel Zamfir a scris pe pagina sa de Facebook că a pregătit mai multe întrebări.

„Astăzi, la ora 14.00, la Comisia Economică a Senatului va fi audiat on-line, ministrul Finanțelor, Florin Cițu.

Ce documente a secretizat și de ce?

Ce a făcut cu cei peste 125 miliarde împrumutați?

Cum a reușit „performanța” să ajungă -în numai 10 luni- din top 5 al țărilor cu creștere economică, în top 5 al datornicilor?

Cum va acoperi deficitul uriaș pe care l-a făcut? Va crește tva-ul?

Sunt numai câteva din întrebările pe care i le vom pune azi.

Voi ce l-ați întreba?”, a scris, marți, 20 octombrie, Daniel Zamfir pe pagina sa de Facebook.

Lege pregătită special de Daniel Zamfir pentru Florin Cîțu

Potrivit unui proiect de lege inițiat de senatorul Daniel Zamfir, refuzul repetat de prezentare în fața unei comisii a Parlamentului se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, prevede o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială, proiect depus la Senat.

„Ca urmare a unor situaţii repetate în care membri ai Guvernului au refuzat sistematic şi nejustificat să participe la lucrările comisiilor permanente sau comisiilor de anchetă, deşi au fost invitaţi în repetate rânduri atât de Birourile de conducere ale comisiilor, cât şi de Camera Deputaţilor sau Senat prin decizia Biroului permanent al respectivei Camere, dialogul interinstituţional, precum şi controlul parlamentar asupra activităţii Guvernului a fost periclitat“, susține Daniel Zamfir.

„Se impune completarea actualei legislaţii“

Senatorul susține că se impune completarea legislației, pentru a nu mai permite refuzul membrilor Guvernului de a refuza prezența la audierea de către comisii.

„Pentru a stopa perpetuarea acestui comportament, care conduce la o lipsă totală de transparenţă prin evitarea controlului parlamentar, se impune completarea actualei legislaţii astfel încât prezenţa membrilor Guvernului la lucrările Camerei Deputaţilor / Senatului sau ale comisiilor permanente speciale şi de anchetă să fie garantat“, arată în expunerea de motive a proiectului senatorul Daniel Zamfir.

Potrivit proiectului, legea privind responsabilitatea ministerială se completează cu lit. c, alineatul al doilea al art. 8: „Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani următoarele fapte săvârşite de către un membru al Guvernului: c) refuzul repetat de a se prezenta la lucrările comisiei permanente la care este invitat, în cadrul activităţii de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin. (1) din Constituţia României, republicată“.

Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect.

Florin Cîțu a reacționat dur

Florin Cîțu a reacționat dur la proiectul de lege al senatorului Daniel Zamfir că Marcel Ciolacu „folosește hamsterul lui Dragnea și face o lege doar pentru mine“.

„Marcel Ciolacu folosește hamsterul lui Dragnea și face o lege doar pentru mine! Sunt disperați și încearcă orice doar să scape de mine. Marcel Ciolacu a găsit unealta perfectă să-i facă munca de jos – hamsterul lui Dragnea. Inginerul șef peste comisia economică, da se întâmplă de ani bun în Parlament, și campion la legi respinse de CCR își pune semnătura pe încă o mizerie de lege”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu