Eveniment-Social

„Dăruind din suflet” – un proiect de voluntariat transfrontalier demarat de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași

Publicat: 18 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dăruind din suflet - un proiect de voluntariat transfrontalier demarat de Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil din Iași
Voluntariatul apropie oamenii, aduce bucurie și ne înnobilează ca oameni, ne face să ne simțim utili și mai buni. Chiar dacă anul școlar se apropie de final, elevii și profesorii de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași inițiază noi proiecte, dăruind elevilor aflați în dificultate momente de bucurie

Voluntariatul apropie oamenii, aduce bucurie și ne înnobilează ca oameni, ne face să ne simțim utili și mai buni. Chiar dacă anul școlar se apropie de final, elevii și profesorii de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași inițiază noi proiecte, dăruind elevilor aflați în dificultate momente de bucurie. 

An de an, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași învață elevi cu merite deosebite proveniți din Republica Moldova. Anul acesta ne-am dorit să realizăm un proiect de voluntariat cu una dintre aceste școli de peste Prut. „Am ales Liceul Teoretic „Agapie Alexandru” din comuna Pepeni, Raionul Sângerei, deoarece, în calitate de diriginte, am în clasă o elevă care a învățat la această școală până în clasa a VIII-a” – menționează prof. dr. Violeta Țuțui, inițiatorul și coordonatorul proiectului. Astfel a luat naștere un parteneriat de voluntariat transfrontalier care se desfășoară de trei instituții de învățământ: Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, Școala Profesională Focuri și Liceul Teoretic „Agapie Alexandru” din Republica Moldova, comuna Pepeni, raionul Sângerei.

Scopul acestui proiect de voluntariat îl reprezintă implicarea voluntară a instituțiilor mai sus menționate pentru ajutorarea persoanelor aflate într-o situație defavorabilă din punct de vedere material prin donarea de produse alimentare sigilate și rechizite școlare. Elevii și profesorii de la cele două școli din România au organizat, timp de zece zile, activități de colectare a bunurilor amintite, iar miercuri, 16 iunie, organizatorii de la Școala Profesională Focuri, doamna profesoară Stoian Elena, domnul învățător Tudor Chelaru și domnul profesor Rabă Robert s-au deplasat la Liceul de Informatică pentru a aduce bunurile strânse din donații. 

Joi, 17 iunie, membri ai echipei de proiect de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași au avut prima întâlnire cu profesorii și elevii Liceului Teoretic „Agapie Alexandru” pentru a planifica activitățile viitoare comune de învățare și pentru a oferi partenerilor noștri de peste Prut donațiile primite de la cele două școli ieșene.

 „Am fost primiți cu zâmbete și cu brațele deschise de doamna director Rudei Liuba și de doamna director adjunct Svetlana Lopotenco însoțite de un grup de eleve. Am simțit că această activitate de voluntariat va deveni o punte pentru alte proiecte viitoare” a spus prof. Valeriu Vîlcu. 

Conducerea Liceului Teoretic „Agapie Alexandru” a transmis mulțumirile și reunoștința sa tuturor voluntarilor care au contribuit cu donații la acest proiect, exprimându-și dorința ca următoarea întâlnire să se desfășoare la Iași, într-o activitate educativă de dezvoltare a competențelor informatice și nu numai, la care elevii și profesorii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași vor fi formatori pentru elevii celorlalte două școli partenere.

„Sunt convinsă că această colaborare va fi una de bun augur, care să ne reunească în cât mai multe și mai frumoase activități!” a spus prof. Violeta Țuțui, coordonatoarea acestui proiect.

Adauga un comentariu