Local

Daruri de Crăciun pentru elevii de la Școala Gimnazială Specială din Pașcani. Parteneriat cu Colegiul Național Iași

Publicat: 25 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Daruri de Crăciun pentru elevii de la Școala Gimnazială Specială din Pașcani. Parteneriat cu Colegiul Național Iași
Școala Gimnazială Specială din Pașcani a inițiat un parteneriat cu Colegiul Național Iași în prag de Crăciun 2020

Parteneriat special derulat între două instituții de învățământ din județul Iași. Recent, elevii de la Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani au primit o serie de daruri de Crăciun, campania fiind derulată de Colegiul Național din municipiul Iași

Momente speciale pentru elevii unei instituții de învățământ cu nevoi speciale din județul Iași. Tinerii de la Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani au fost recompensați cu mai multe daruri în spiritul sărbătorilor de iarnă. În urma unui proiect intitulat „Spiridușii speciali ai lui Moș Crăciun”, Colegiul Național Iași a sărit în sprijinul colegiilor din Pașcani.

„Luna decembrie este cea mai frumoasă lună din an pentru că noi celebrăm cea mai frumoasă, sfântă și magică sărbătoare: Crăciunul. Adevăratul spirit al acestei sărbători creștine înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi, din plin, compasiune, să dăruiești fără a aștepta recunoștința”, a spus Cătălin Constantin Condrea, directorul Școlii din Pașcani.

Strângere de fonduri și cadouri pentru elevii de la Școala Gimnazială Specială din Pașcani

Colegiul Național Iași s-a înscris în atmosfera lunii decembrie 2020 inițiind un proiect de educație nonformală și voluntariat „Spiridușii speciali”. Proiectul a vizat organizarea unei campanii de strângere de fonduri și oferirea de cadouri copiilor cu cerințe educative speciale de la Școala Gimnazială Specială Pașcani.

„Astfel, generozitatea, iubirea față de semeni, toleranța, acceptarea și prietenia au prins contur în perioada 7-23 decembrie 2020, când s-a desfășurat proiectul de parteneriat interinstituțional «Spiridușii speciali», derulat între Colegiul Național Iași și Școala Gimnazială Specială Pașcani”, a mai menționat directorul unității de învățământ din municipiul Pașcani.

Daruri de Crăciun de la Colegiul Național Iași pentru tinerii de la Școala din Pașcani

În cadrul acestui proiect, elevii din clasele de gimnaziu și de liceu ai Colegiului Național, susținuți de părinți și îndrumați de profesorii diriginți, s-au transformat în ajutoarele lui Moș Crăciun. Cei de la Colegiul Național s-au făcut remarcați și anul acesta după examenele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Darurile au ajuns la colegii de la Școala Gimnazială Specială din Pașcani.

„Ei au oferit, cu multă implicare sufletească, cadouri pentru toți elevii cu cerințe educaționale speciale din școala parteneră. La rândul lor, elevii Școlii Gimnaziale Speciale din Pașcani s-au pregătit din timp și au confecționat cadouri constând în produse ale activității lor. Cadourile au fost transmise colegilor lor de la Iași, prin intermediul tehnologiei, sub forma unui colaj virtual de felicitări. Astfel, s-a păstrat tradiția sărbătorilor de iarnă. Este de apreciat mobilizarea extraordinară a elevilor de la Colegiul Național Iași care au reușit să aducă, prin inițiativa lor, bucurie în ochii copiilor școlii noastre, acum în prag de sărbătoare”, a mai spus Cătălin Constantin Condrea, directorul școlii din Pașcani.

Adauga un comentariu