Actualitate

Datoria României creşte cu 60.000 de euro pe minut! Florin Cîțu se împrumută pe bandă rulantă

Publicat: 02 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Datoria României creşte cu 60.000 de euro pe minut Florin Cîțu se împrumută pe bandă rulantă
Datoria României creşte cu 60.000 de euro pe minut

Datoria României creşte cu 60.000 de euro pe minut, din cauza împrumuturilor luate pe bandă rulantă de ministerul condus de Florin Cîțu. Ministerul de Finanţe a transmis unui parlamentar situaţia împrumuturilor contractate de către stat. Situaţia nu este una roz, România se împrumuta cu 80 de milioane de euro pe zi, şi asta fără să luăm în calcul şi dobânzile aferente. Datele sunt oficiale şi sunt transmise de Ministerul de Finanţe.

Datoria României creşte cu 60.000 de euro pe minut

România se afla într-o situaţie dezastruoasă fiind obligată să se împrumute cu peste 80 de milioane de euro pe zi. Făcând un calcul sumar, reiese faptul că romanii sunt ‘amanetati’ cu suma de 60.000 de euro pe minut, suma este una netă fără a calcula şi dobânzile aferente creditelor.

Conform documentului transmis de către ministerul Finanţelor unui parlamentar, reiese faptul că situaţia împrumuturilor contractate prin titluri de stat emise, atât pe piaţa internă cât şi pe piaţa externă se ridică la 31,2 miliarde de lei şi 6.45 de miliarde de euro. Acest lucru se întâmplă doar în primele 5 luni ale anului 2020.

Politica Guvernului PNL este una a împrumuturilor. Datoria romanilor creşte cu o rată de aproape 1000 de dolari pe secundă, lucru care se poate dovedi un dezastru, mai ales din cauza faptului că banii nu sunt folosiţi pentru împrumuturi ci pentru alte domaneii.

Banii se duc la plata altor datorii, împrumutăm ca să plătim împrumuturi

Guvernul PNL a reuşit performanţa de a se împrumuta pentru a putea plăti alte imprumutui. Deficitul bugetar este de 6.7% , iar banii sunt folosiţi pentru finanţarea acestuia. Un bun exemple este faptul că Guvernul se împrumuta pentru a plăti investiţiile deja programate, sau pentru a acoperi salariile bugetarilor ori pentru ajutoarele sociale.

Florin Cîţu, ministrul de Finanţe omite să vină în Parlament pentru a prezenta situaţia în care se afla România

Invitat de trei ori în Parlamentul României, Ministrul de Finanţe, Florin Citu, a omis să vină. Acesta s-a scuzat spunând că are agenda încărcată. Totuşi, parlamentarii considera aceste amânări un gest lipsit de orice răspundere. Prezenţa unui ministru în comisiile de specialitate, atunci când i se cere, este un lucru obligatoriu prevăzut de legile în vigoare.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat că va lua legătura telefonic cu ministrul Finanţelor Publice, pentru a stabili o dată la care să fie audiat în Comisiile de specialitate ale Camerei superioare a Parlamentului

„Am atras atenţia reprezentantului Guvernului prezent la discuţiile din Biroul permanent, domnul secretar Săpunaru, să-l informeze pe premierul Orban. Voi lua şi eu legătura cu ministrul de Finanţe, în aşa fel, prin dialog cu preşedintele Comisiei, să stabilească o dată la care poate fi audiat. (…) Dacă acest lucru nu va fi posibil, o să facem o scrisoare premierului Orban pentru a găsi, totuşi, formule de cooperare, în aşa fel încât, atunci când o comisie spune că cineva trebuie să fie prezent, să fie prezent”, a afirmat Cazanciuc, pe 22 iunie.

Adauga un comentariu