Prima pagină » Sport » David Popovici revine în ţară! Dublul campion mondial se întoarce acasă cu cele două medalii de aur

David Popovici revine în ţară! Dublul campion mondial se întoarce acasă cu cele două medalii de aur

26 iun. 2022, 18:40,
BZI.ro, în Sport

David Popovici revine în ţară. Dublul campion mondial se întoarce acasă cu cele două medalii de aur. Noua revelaţie a sportului va ateriza la Bucureşti în această seară, la ora 21:00 şi va fi primit la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă de ministrul Sportului, precum şi de alţi reprezentanţi ai ministerului, dar şi de fani.

După ce a câștigat două titluri de campion mondial la Budapesta, sportivul este aşteptat pe Aeroportul Henri Coandă.

Cu aceeaşi cursă va sosi şi Robert Glinţă, finalist al probelor de 100 şi 50 de metri spate de la Budapesta.

Davd Popovici se înroarce în România cu două medalii de aur

„Întreaga lume vorbește despre fenomenul Popovici. La doar 17 ani David a devenit omul momentului în sportul mondial, iar după succesele colosale de la Campionatele Mondiale de Natație, David va fi primit aici pe măsura rezultatelor sale.

Vor fi prezenți fanii lui, cei dragi, prieteni, colegi, cei de la Dinamo. Vor fi alături de ei, toți oamenii, toți românii care au stat cu sufletul la gură în momentul în care David a intrat în cursa pentru un titlu mondial. Şi nu a și câștigat doar o medalie, ci două. Astfel, aurul se va întoarce astăzi în România.

Într-adevăr, cu aceeași cursă va sosi și Robert Glință, cel care s-a poziționat pe a patra poziție, la 50 de metri spate, dar și antrenorii lui, care au fost alături de David pe tot parcursul călătoriei sale către performanță. Va sosi aici și ministrul Sportului. Salonul oficial este pregătit să-și primească campionii”, a transmis Mara Maer.

David Popovici a devenit campion mondial la doar 17 ani, în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, desfășurate la Duna Arena, între 18 și 26 iunie.

David Popovici a terminat cursa cu timpul de 1.43:21, un nou record mondial de juniori, după ce în semifinale se clasase tot primul, cu un timp de 1.40:00.

Câți bani va primi David Popovici de la statul român, după cele două medalii de aur câștigate la campionatele mondiale

Ministerul Tineretului îl va recompensa pe David Popovici pentru cele două titluri de campion mondial la natație câștigate la Campionatul Mondial de la Budapesta.

După ce a câștigat două titluri de campion mondial, David Popovici va fi recompensat pe măsură de Ministerul Tineretului și Sportului.

David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1, deco 112.000 de lei, contravaloarea a peste 22.000 de euro, potrivit AS.ro.

Cu toate acestea, există posibilitatea ca suma să fie dublată de Ministerul Tineretului și Sportului.

De asemenea, dublul campion mondial va fi premiat şi de Dinamo.

Clubul din Ştefan cel Mare îi poate oferi maximum 50% din premiile oferite de Minister, iar COSR poate interveni şi să ofere o sumă de bani în conturile lui David Popovici.

Mai mult, Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, suma de un milion de lei pentru a recompensa performanța lui David Popovici.

„Fiind vorba de o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *