Actualitate

David Popovici și-a întrerupt studiile! Motivul pentru care a recurs la această variantă celebrul sportiv

Publicat: 27 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
David Popovici și-a întrerupt studiile Motivul pentru care a recurs la această variantă celebrul sportiv
David Popovici a decis să întrerupă studiile universitare la Facultatea de Psihologie a Universității București pentru a se concentra pe Jocurile Olimpice

David Popovici a ales să își întrerupă studiile universitare la Facultatea de Psihologie. Din ce motiv a luat celebrul sportiv o astfel de decizie. Iată ce l-a făcut să își „înghețe” anul.

David Popovici, celebrul înotător român, a decis să întrerupă studiile universitare la Facultatea de Psihologie a Universității București pentru a se concentra exclusiv pe pregătirea pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

David Popovici a hotărât să își întrerupă studiile

Cunoscutul sportiv s-a înscris la facultate anul trecut și și-a exprimat dorința de a-și continua studiile în România, în ciuda ofertelor primite din străinătate.

Cu toate acestea, într-o schimbare surprinzătoare, David Popovici a anunțat că va „îngheța” anul universitar pentru a se dedica complet antrenamentelor sale.

Într-o declarație, acesta a subliniat importanța unei pregătiri intense și concentrate pentru un eveniment de o asemenea anvergură.

„Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu pași repezi și urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât și mental. Este esențial ca un sportiv care participă la o competiție atât de importantă, să aibă liniștea atât de necesară pregătirii (…)”, spune David Popovici, potrivit Fanatik.ro

Când vor fi Jocurile Olimpice de la Paris

Jocurile Olimpice de la Paris urmează să înceapă pe 26 iulie, iar David Popovici consideră că este esențial să aibă liniștea și resursele necesare pentru a se pregăti corespunzător pentru această competiție de prestigiu.

Renunțarea temporară la studii este văzută ca o mișcare strategică pentru sportivul în vârstă de doar 19 ani, care își propune să atingă performanțe remarcabile la cea mai înaltă competiție internațională.

Ce spunea tânărul înainte să înceapă studiile la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității din București.

„Oficial, din toamnă voi fi student la Universitatea din București. Am ales Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) a Universității din București pentru că simt că am o înclinație spre acest domeniu și pentru că știu că cel mai bun mediu de formare este cel în care ai familia și prietenii aproape.

Ne vedem, din toamnă, în campusul Universității din București din Panduri.

Sunt sigur că am făcut alegerea potrivită și sunt bucuros că, în paralel cu activitatea academică, voi beneficia și de sprijin în atingerea de noi performanțe în domeniul care mi-a adus cele mai frumoase realizări, #înotul.

Îmi doresc ca cei trei ani de facultate la FPSE să mă surprindă prin diversitatea cunoștințelor dobândite la UB, prin modul în care profesorii vor aborda domeniul de care sunt pasionat și, poate cel mai important lucru, îmi doresc să cunosc oameni cu care să creez legături cât mai puternice, de calitate”, a scris David Popovici pe rețelele de socializare.

Adauga un comentariu