Magazin

De câtă mișcare are nevoie un câine pe zi?

Publicat: 26 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De câtă mișcare are nevoie un câine pe zi

De ce exerciții are nevoie un câine?

Exercițiul de care are nevoie un câine este o chestiune în care există anumite îndoieli comune în rândul proprietarilor. Practic, toți avem clar că, la fel ca noi, și câinii trebuie să se miște pentru a evita atrofia. Cu toate acestea, există îndoieli cu privire la cât timp ar trebui să facă exerciții fizice, ce activități sunt recomandate sau ce măsuri de precauție ar trebui să iei în ele.

Mai jos, te informăm despre cum să-ți organizezi exercițiile zilnice ale câinelui tău pentru ca sănătatea animalului tău să nu aibă de suferit.

Importanța exercițiilor fizice la câini

Importanța exercițiilor fizice la câini este dincolo de orice îndoială. În linii mari, este esențial ca aceștia să nu cadă într-o viață sedentară. Această cerință este de bază pentru sănătatea sa mentală și fizică. În ceea ce privește prima, vrei ca animalul tău de companie să-și elibereze stresul. Rețineți că există câini care suferă de unele probleme de comportament, așa că mișcarea și ieșirea în aer liber sunt activități care sunt foarte bune pentru ei pentru a preveni agravarea tulburărilor. În ceea ce privește a doua, este în interesul tău să îndepărtezi toate complicațiile pe care le implică obezitatea. Printre altele, boli precum displazia de șold, tulburări articulare și probleme cardiovasculare, conform https://petspoint.ro

De câtă mișcare are nevoie un câine pe zi?

Cantitatea de exerciții pe care trebuie să o facă un câine pe zi este o cuantificare care nu trebuie să fie exactă. Nu există un răspuns exact la întrebarea de cât de mult exercițiu are nevoie un câine, deoarece depinde de diverși factori, cum ar fi vârsta, rasa, greutatea, problemele de sănătate sau dacă intenționați să-l faceți să concureze la discipline sportive.

Prin urmare, primul sfat pe care ar trebui să-l țineți este că ceea ce funcționează pentru un câine poate să nu funcționeze pentru altul. De fapt, cantitatea de exercițiu de care are nevoie un câine pe zi depinde și de intensitatea activităților pe care le alegeți. De exemplu, poți opta pentru o oră de mers într-un ritm bun sau o jumătate de oră de alergare mai mult sau mai puțin intensă.

Ceva de care ar trebui să ții cont este dimensiunea câinelui, deoarece aceasta va fi strâns legată de exercițiul fizic pe care îl are de făcut. Câinii mici tind să aibă nevoie de mai puțin timp pentru exerciții zilnice în comparație cu copiii medii și mai mari. De asemenea, ar trebui să te ghidezi după energia lor și pe măsură ce își reduc ritmul, relaxează intensitatea activității sau lasa-i să se odihnească un timp. Acest lucru vă va întări rezistența.

În cele din urmă, nu uitați să aveți o grijă deosebită cu aceste premise:

Hidratare suficientă: Dacă sunteți departe de casă, încercați să aduceți apă proaspătă sau opriți-vă la o fântână.

Evita orele cele mai calde si temperaturile foarte scazute: in aceste cazuri, inlocuieste exercitiile in aer liber cu activitati in interiorul casei, astfel incat temperatura sa fie mai confortabila si mai sigura pentru animalul tau de companie.

Faceți sport în locuri sigure: în interiorul casei, într-un spațiu mare. În afara casei, în spații în care podeaua nu este alunecoasă sau foarte fierbinte pentru a evita deteriorarea labelor.

Creșteți ritmul progresiv: pe măsură ce vă antrenați și vă întăriți energia și rezistența, puteți crește ritmul sau puteți face exerciții mai intense.

Nu face exercițiile imediat după ce a mâncat: ca și noi, au nevoie de timp pentru digestie.

Amintiți-vă că paraziții, chiar dacă nu îi vedem, pot fi atât în ​​interiorul, cât și în afara casei. De aceea, este important ca animalul tau de companie sa urmeze un tratament antiparazitar.

Adauga un comentariu