Patronul de la Diamond Ballroom, un cunoscut restaurant din Iași, trebuie să „doneze” profitul de la o nuntă, după ce a fost verificat de autorități – FOTO
Cum ar arata mesele in sezonul rece fara un castron cu muraturi acrisoare? Iar gogonelele murate sunt pur si simplu delicioase.
De ce ai nevoie pentru gogonele murate:
Cum se prepara gogonelele murate
Speli gogonelele si le pui in borcane, asezand printre ele catei de usturoi curatati, bucati de ardei iute, tije de telina, de marar, de cimbru si bucati de hrean. Pui apa pe foc, sarea si boabe de piper, dupa gust si lasi pana cand se infierbanta apa. Torni saramura in borcane, lasi 10-15 minute sa se aseze si mai completezi cu apa, daca mai este nevoie. Infiletezi borcanele si le lasi 1-2 zile la temperatura camerei sa fermenteze, apoi le pastrezi intr-un loc racoros.