Magazin

De ce aleg tinerii români să studieze în străinătate, în 2021?

Publicat: 19 feb. 2021

Mulți români decid să studieze în străinătate, în țări precum Marea Britanie, Spania, Franța, Olanda, Germania, Austria, Belgia, deoarece acest lucru le poate deschide multe uși pentru cariera profesională ulterioară.

Multe țări se laudă cu un loc înalt în clasamentul statelor UE cu cel mai mare număr de studenți la universități din străinătate. Una dintre ele este și România, care se află pe locul 5 în acest clasament.  Anual pleacă din România 8.000 de absolvenți de liceu pentru a studia în străinătate, arată Grupul Educativa.

În dorința de a-și perfecționa studiile, tinerii români sunt interesați de cele mai bune școli de afaceri internaționale. Ei analizează oferta educațională, contextul cultural și oportunitățile de creștere pe care profesorii le pot oferi și apoi decid unde să studieze. Există site-uri web pentru studenții străini, care prezintă toate informațiile legate de studierea în țara aleasă.

Statisticile arată că în ultimii ani, mii de tineri din România, absolvenți de liceu,au decis să studieze în străinătate, îndeosebi la școli de afaceri de prestigiu, unde au avut oportunitatea de a studia în limba engleză, cum sunt anumite școli de business din Spania. Deși nu toată lumea își permite o astfel de școlarizare,totuși românii sunt siguri că vor avea oportunități de carieră foarte bune, după absolvirea unor asemenea universități.

Pandemia de COVID-19 nu îi va opri pe români să-și îndeplinească visul de a-și continua studiile în străinătate. Datele UNESCO arată că numărul românilor care studiază peste granițe a ajuns la 35.000. Pentru ei alegerea unei universități în străinătate este mai mult decât evidentă, mai ales că mulți pleacă în țări pe care le iubesc și sunt nerăbdători să se mute acolo.

Românii aleg universități care le deschid drumul către obiectivele lor în viață

Ei aleg universități din Spania, deoarece acestea sunt un fel de „rampă de lansare” în lume ocupării forței de muncă. Spania are universități ce oferă cursuri și programe academice de licență și masterat de înaltă calitate.

Tinerii români percep posibilitatea de a studia în Spania ca pe o șansă de a obține în viitor un loc de muncă în străinătate. Educația de care se vor bucura în Spania îi va forma pentru viață și dacă doresc, pot reveni în România cu o mulțime de cunoștințe noi în domeniul profesional ales.

Motivele de a alege Spania sunt legate și de dorința de a studia acolo unde alții pleacă în vacanță. Spania este o țară foarte frumoasă, pentru care ai numai cuvinte de laudă dacă dorești să o descrii imediat. Când spunem asta, ne referim la comorile culturale, peisaj, soare, plajă, arhitectură, stil de viață, gastronomie spaniolă. Cele mai populare destinații turistice sunt Barcelona, Madrid, Alicante, Granada, Sevilla.

Universitatea Schellhammer Business School (SBS) din Spania este o instituție de învățământ superior de prestigiu, unde cunoștințele sunt transmise printr-o relație armonioasă între studenți și profesori. Puține universități din UE permit mai multă interacțiune între studenți și profesori.

Universitatea are cursuri și programe online în diferite domenii, cum ar fi de pildă un master în administrarea afacerilor (MBA). Acesta are un program de 30-50 de ore, ce cuprinde 30 de module interactive, 8 sarcini scrise, cu exerciții, videoclipuri, exerciții de auto-testare, materiale de studiu online.

La Schellhammer Business School (SBS) mii de studenți sunt interesați de specializări în retail, logistică, administrarea afacerilor, psihologia artelor, managementul ospitalității, arte în științe umaniste, marketing digital.

Acest sistem universitar din Spania oferă multe avantaje studenților, cum ar fi posibilitatea de a urma programe de învățământ superior de calitate elvețiană, cu predare în limba engleză. Limba engleză este motivul pentru care românii decid să meargă la studii și în Marea Britanie. În opinia lor, cel mai bine îți perfecționezi abilitățile de limba engleză în țara de origine.

Toate programele Schellhammer Business School (SBS) sunt acreditate ASIG. Diplomele SBS sunt recunoscute și în Marea Britanie, SUA, o mare parte din Asia ș.a.

La  această universitate, studenții au acces la o bibliotecă actualizată și posibilitatea de studia într-un campus modern situat în sudul Spaniei, care se întinde pe 6 ha, în localitatea Estepona, lângă Marbella. Cazarea în campus este de 4 stele, în apartamente de lux,  cu 2 paturi și 2 băi.

Deși studiile în străinătate sunt mai scumpe decât frecventarea unei universități în România, tinerii țin cont de toate circumstanțele și consideră că urmărirea visului de a avea o carieră profesională bună merită un astfel de sacrificiu.
Adauga un comentariu