Lifestyle

De ce ar trebuii sa opriți smartphone-ul cu o oră înainte de culcare

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce ar trebuii sa opriți smartphone-ul cu o oră înainte de culcare

Răsfoiți feedul dvs. Facebook sau răspundeți la mesajele de pe Messenger înainte de a merge la culcare? Vă sugeram să renunțați la acest lucru, oricât de dificil ar fi pentru dvs. Iată cum acest pas simplu vă va îmbunătăți viața.

Calitatea vieții noastre depinde în mare măsură de calitatea somnului . În plus, un somn complet de opt ore ajută la îmbunătățirea performanței atletice și a recuperării. Lipsa somnului , dimpotrivă, duce la creșterea poftei de mâncare, la probabilitatea acumulării excesive de greutate, scăderea imunității și starea de spirit proastă. Persoanele care dorm mai puțin de șase ore pe zi sunt expuse riscului de a dezvolta cancer, diabet, insuficiență cardiacă, boala Alzheimer, obezitate și tulburări mentale.

Oamenii de știință confirmă faptul că utilizarea smartphone-urilor are un efect negativ asupra duratei și calității somnului. Nu numai că lumina albastră a gadgeturilor interferează cu producerea de melatonină, dar atenția asupra evenimentelor care au loc în spațiul de internet excită sistemul nervos. Drept urmare, arunci și învârti o lungă perioadă de timp, îndepărtând minute prețioase de somn, care lipsesc atât de mult.

Decizia de a opri smartphone-ul cu o oră înainte de culcare vă va ajuta să adormiți mai repede și să vă îmbunătățiți calitatea somnului . Cel mai dificil lucru rămas este să o faci. Vă vom spune cum să faceți față acestei sarcini.

Cum să nu mai verificați smartphone-ul și să îl opriți cu o oră înainte de culcare

  1. Mai întâi, urmăriți ceea ce faceți pe smartphone. Navigați pe rețelele sociale? Citiți știrile? Urmăriți videoclipuri amuzante? Lumea nu se va prăbuși din faptul că nu le puneți prietenilor dvs. câteva fotografii sub fotografie sau nu fiți primii care știu despre noul record mondial, iar memele și pisicile de pe Internet sunt, desigur, frumoase, dar nu merită să vă petreceți somnul. Dacă relația dvs. cu un gadget s-a transformat într-o dependență, citiți acest text .
  2. Cele mai multe sarcini de lucru sunt mai ușor și mai repede de făcut dimineața când colegii tăi sunt în contact. Opriți-vă telefonul și nu credeți că cineva ar putea avea nevoie de voi în toiul nopții.
  3. Configurați un memento pe telefonul smartphonecă trebuie să vă culcați într-o oră pentru a putea dormi suficient. Lăsați-l să funcționeze în fiecare zi la aceeași oră – și imediat ce funcționează, îndepărtați dispozitivul fără regret.
  4. Gândiți-vă la un ritualîn loc de săpatul obișnuit pe telefon: faceți un set calm de exerciții de yoga, faceți meditație , mângâiați o pisică, citiți o carte, ascultați un podcast.
  5. La final, fă-o. Luați o decizie, apăsați butonul și indiferent de modul în care mâinile dvs. ajung la dispozitiv, nu le lăsați să îl ia. A doua zi, spuneți-ne în comentarii dacă ați reușit să faceți față acestei provocări și cum v-a schimbat viața.

 

Adauga un comentariu