Prima pagină » Magazin » De ce cad dinții sănătoși? Acesta este tratamentul pe care trebuie să îl faci în 2022
De ce cad dinții sănătoși?  Acesta este tratamentul pe care trebuie să îl faci în 2022

De ce cad dinții sănătoși? Acesta este tratamentul pe care trebuie să îl faci în 2022

19 ian. 2022, 14:12,
în Magazin

„De la anul merg la dentist”, „De luni încep să am mai multă grijă de mine”. De câte ori ți-ai făcut promisiuni pe care nu le-ai respectat? Află mai jos care este tratamentul pe care nu mai trebuie să îl ratezi în anul 2022.

8 din 10 români suferă de parodontoză. Numită și boala dinților frumoși, această afecțiune nu prezintă multe simptome, iar netratată duce la pierderea dinților. Pacienții care au probleme parodontale au posibilitatea să stopeze evoluția lor cu o soluție medicală, care presupune o terapie simplă, cu mai puține vizite la cabinetul stomatologic: tratamentul LASER în clinicile DENTESSE.

Programează-te acum in clinicile DENTESSE pentru un test patogen și află dacă suferi de parodontoză.  Acest test ajută în ghidarea tratamentului prin stabilirea unui diagnostic corect și complet, care vine în completarea examinării medicului în cabinet. De asemenea, medicului dentist specialist îi este util acest test pentru monitorizarea eficacității tratamentului, determinând dacă sunt necesare măsuri suplimentare.

Au crezut că este o simplă sângerare gingivală, până a fost prea târziu

Foarte mulți pacienți nu știu să recunoască semnele acestei boli, decât abia atunci când este prea târziu. Sângerarea gingivală în timpul periajului și mirosul neplăcut din cavitatea orală sunt simptome ce semnalează instalarea gingivitei, o formă ușoară de afecțiune gingivală. Ignorată, gingivita se dezvoltă și duce în timp la parodontoză, care se manifestă prin retragere gingivală, senzație de disconfort la consumul alimentelor reci și fierbinți, mobilitate dentară. Dacă observi aceste semne, este necesară urgent vizita la un medic specialist parodontolog.

Chiar și dinții sănătoși pot fi afectați de această boală

Studiile arată că stilul de viață și consumul de alcool, zahăr și tutun sunt principalii factori agravanți ai parodontozei. Din păcate există și mulți alți factori de risc care pot părea că nu au legătură directă cu cavitatea orală.

Predispoziția genetică este în strânsă legătură cu dezvoltarea bolii. 30% dintre pacienți au cel puțin o persoană în familie care au suferit de parodontoză.

Malocluzia (mușcătura incorectă) ce este cauzată de poziția dinților strâmbi, de obturațiile înalte sau de lucrările protetice incorect adaptate, poate duce la apariția bolilor parodontale.

Bolile cronice precum afecțiunile cardiace și respiratorii, leucemia, artrita, osteoporoza, Boala Crohn dar și deficiența de vitamina C sau anemia sunt probleme de sănătate care pot duce la pierderea dinților.

Bruxismul manifestat prin scrâșnirea dinților, poate duce la deteriorarea țesutului care susține dinții, fiind factor de risc în apariția parodontozei.

Stresul cronic implică sistemul imunitar slăbit, motiv pentru care poate agrava parodontoza.

Dereglările hormonale care apar la pubertate, în timpul menstruației, menopauzei sau sarcinei pot favoriza apriția bolii.

Anumite medicamente precum anticocepționalele, antidepresivele și steroizii pot face sănătatea orală sensibilă în fața parodontozei.

Tehnologia LASER în clinicile DENTESSE pentru tratamentul bolii parodontale

Lupta cu boala parodontală poate fi ușurată prin utilizarea tehnologiei LASER, soluția care #PREVINE și #STOPEAZĂ retragerea gingivală și mobilitatea dentară. În comparaţie cu metodele tradiţionale, LASERUL generează un disconfort mult mai mic în perioada post-operatorie, iar ţesuturile tratate se vor vindeca mult mai rapid.

Programează-te acum la o consultație cu unul din medicii dentiști specialiști în clinicile DENTESSE!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`