Lifestyle

De ce este bună sarea de baie și cum să o utilizați: 4 moduri neobișnuite

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce este bună sarea de baie și cum să o utilizați 4 moduri neobișnuite

Sarea de baie este un mare ajutor de relaxare. Uleiurile esențiale sunt adesea adăugate în sarea de mare pentru băi, iar această combinație ameliorează corpul și capul și are, de asemenea, un efect pozitiv asupra stării pielii: o înmoaie și o exfoliază. Ce altceva este utilă sarea și cum poate fi utilizată?

Cum se utilizează corect sarea de baie

Totul este la fel de ușor ca decojirea perelor. Mai întâi, găsiți o sare de baie care vă place, apoi folosiți-o într-unul din aceste moduri:

În baie

Aceasta este cea mai plăcută utilizare a sărurilor de baie și, de asemenea, cea mai eficientă. O baie cu adaos de sare de mare relaxează mușchii obosiți, îmbunătățește somnul , iar magneziul conținut în sare este absorbit prin piele și are un efect pozitiv asupra acesteia.

Se toarnă un pahar de sare într-o baie cu apă caldă (37-38 grade), se așteaptă să se dizolve, apoi se scufundă în baie timp de 15-20 de minute.

In dus

Puteți simți efectul aromoterapiei fără a face o baie. Pentru a face acest lucru, presărați puțină sare și uleiuri esențiale pe podeaua cabinei de duș. Când apa caldă și aburul intră în contact cu sarea, aceasta începe să se dizolve și vă aflați în sauna personală parfumată.

Ca un scrub

Pentru o exfoliere ușoară, amestecați o jumătate de cană de sare de baie nu prea grosieră cu puțin ulei de migdale sau nucă de cocos. Folosiți scrubul rezultat pentru a trata delicat zonele cu probleme – coatele, genunchii, picioarele. Sarea nu este potrivită pentru spălarea feței – este prea dură.

Pentru pregătirea băilor de picioare

Se dizolvă 1/4 până la 1/2 cană de sare într-un vas cu apă caldă, scufundă picioarele în el și relaxează-te, simțind că pielea se înmoaie. Aceasta poate fi fie prima etapă a unei pedichiuri la domiciliu, fie o procedură independentă.

Cu ce să amesteci sarea de baie pentru cel mai bun efect

Sărurile de baie pot fi amestecate cu uleiuri esențiale, petale de flori sau bicarbonat de sodiu utilizate pentru o plăcere mai mare. Atenție însă: sarea cu uleiurile esențiale trebuie amestecată înainte de a le adăuga în apă. În caz contrar, uleiurile nu se pot dizolva în apă și rămân la suprafața acesteia. Trebuie să fii deosebit de atent cu uleiurile de mentă și citrice, deoarece cu contact prelungit pot irita pielea.

Ulei de lavanda

Este un ulei delicat care are un efect relaxant și te ajută să ameliorezi stresul. În plus, are un efect bun asupra somnului, făcându-l un adaos excelent la o baie de sare de mare.

Adăugați 6-10 picături de ulei de lavandă la un pahar de sare și bucurați-vă de o baie relaxantă.

Ulei de mentă

Aroma de mentă are un efect revigorant, sarea de mare cu adaos de ulei de mentă poate fi folosită la dușul de dimineață. Se crede că uleiul de mentă ajută la ameliorarea durerilor de cap.

Uleiul de mentă este foarte puternic, așa că nu adăugați mai mult de 1-2 picături în sare.

Uleiuri citrice

Uleiurile citrice – portocala, mandarina, lamaie – energizeaza toata ziua. La fel ca menta, au o aromă bogată, așa că adăugați-le în doze mici. Apropo, încercați o baie de picioare cu 2-3 picături de ulei de mentă și 2-3 picături de uleiuri portocalii. Suntem siguri că vă va plăcea această combinație.

Ca întotdeauna, adăugați mai întâi uleiul în sare și apoi folosiți-l conform instrucțiunilor.

Care este rezultatul

Sarea de baie relaxează și înmoaie pielea și exfoliază particulele moarte ale pielii. Sarea poate fi folosită în baie, la duș, adăugată la băile de picioare și folosită pentru prepararea exfoliantelor corporale. Pentru cel mai bun efect, puteți adăuga uleiuri esențiale sau bicarbonat de sodiu în sare.

 

Adauga un comentariu