Magazin

De ce este important să alegi o firmă de servicii funerare în 2020?

Publicat: 21 nov. 2019

Toate firmele de servicii funerare par sa fie asemanatoare. La prima vedere este dificil sa faci o diferentiere intre ele. Cu toate acestea, unele firme de pompe funebre au o oferta competitiva de servicii in 2020, care se ridica la standarde si exigente europene. Exista mai multe avantaje pentru care se merita sa contractati o astfel de firma

Firmele de servicii funerare din Romania

In Romania, in ultimii 10 ani, domeniul funerar s-a dezvoltat foarte tare, iar firmele care initial se limitau la cateva servicii, au vazut noi oportunitati de extindere. 

In 2020, cele mai bune firme de pompe funebre acopera servicii de pregatire completa decedat (imbracare, cosmetizate, imbalsamare), constatare deces, aranjamente florale, sicrie, transport funerar cu auto speciale, incinerare, produse pentru inmormantare si parastase, repatriere decedati. 

Pentru ca decesul este un moment dramatic si tragic pentru familia defunctului si pentru ca exista o multime de formalitati ce trebuie indeplinite (din punct de vedere juridic si religios), oferta firmelor de servicii funerare este mai mult decat oportuna. Asa se face ca au aparut o multime de astfel de entitati, inclusiv in localitati mai mici din Romania. 

Cerere exista pentru ca firmele de servicii funerare se straduiesc sa duca la indeplinire cu succes toate atributiile pentru care sunt contractate. Unul din cele mai solicitate servicii este cel pentru ajutorul de inmormantare. Avand experienta in lucrul cu entitatile statului in aceste conditii, firmele cunosc foarte bine procedura prin care clientii lor pot solicita ajutorul de inmormantare pentru o persoana decedata. 

In afara de consultanta, firmele de servicii funerare pot sa preia aceasta sarcina la cererea familiei sau a persoanei care se ocupa de organizarea inmormantarii, pentru a intocmi dosarul pentru ajutor de deces. Acest dosar trebuie sa contina mai multe acte, printre care cartea de identitate si certificatul de nastere ale defunctului si certificatul de constatare deces. 

Cele mai competitive firme de servicii funerare au mers mai departe si au creat pachete funerare care pot fi achitate aproape in totalitate cu ajutorul financiar primit de la stat. Desigur, unul din membrii familiei defunctului sau persoana desemnata sa se ocupe cu organizarea inmormantarii poate opta pentru servicii si produse funerare suplimentare. 

De ce este important sa alegi o firma de servicii funerare in 2020?

– Pentru a avea siguranta ca urmezi intocmai procedurile necesare. 

Daca este prima data cand pierzi o persoana draga, cel mai probabil nu stii cum trebuie sa procedezi in continuare in ceea ce priveste constatarea decesului, transportul funerar si alte formalitati legale si religiose legate de inmormantare. 

– Pentru a obtine in timp util ajutorul de inmormantare acordat de catre stat. 

Firma de servicii funerare te poate indruma in acest caz. 

– Pentru a solutiona rapid tot ceea ce presupune o inmormantare. 

Evenimentul inhumarii unei persoane decedate este destul de complex si necesita o multime de lucruri de pus la punct. 

Pentru ca timpul este scurt, o firma de servicii funerare  se poate ocupa de tot ce presupune o inmormantare: 

  • constatare deces, 
  • pregatirea trupului neinsufletit si asezarea in sicriu (cosmetizare, imbalsamare, imbracare), 
  • furnizarea sicriului, 
  • transportul defunctului de la spital/ domiciliu la capela si/ sau biserica, 
  • pachete pentru parastas, 
  • aranjamente florale si coroane de flori, 
  • cruce funerara, 
  • manipulare sicriu, 
  • acte pentru deces (adeverinta pentru inhumare, certificat deces si autorizatie sanepid), 
  • consultanta pentru obtinerea ajutorului de deces.

Care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont cand alegeti o firma de servicii funerare?

Pentru a evita surprizele neplacute si pentru o inmormantare bine organizata, alegeti o firma de servicii funerare cu experienta, transparenta, cu preturi corecte (nu neaparat cu cele mai mici preturi, pentru ca riscati sa fie de calitate mai slaba), cu o paleta extinsa de servicii funerare (pentru a comanda tot ceea ce este nevoie dintr-un singur loc, fara sa pierdeti timp cautand furnizori suplimentari), care sa ofere servicii prompte, adecvate si de calitate. Multi locuitori ai capitalei si din Ilfov  considera ca o optiune foarte buna in acest sens este Casa Funerara Blaj.loading...

Adauga un comentariu