Magazin

De ce sa iti cumperi un smartwatch si ce trebuie sa ai in vedere la achizitie?

Publicat: 17 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce sa iti cumperi un smartwatch si ce trebuie sa ai in vedere la achizitie

Tehnologia ne simplifica viata, motiv pentru care fiecare om are alaturi de el din ce in ce mai multe dispozitive. Pe langa telefonul motiv, pot fi intalnite ceasuri inteligente, bratari inteligente, tablete, laptopuri si o multime de alte accesorii ce ne tin mereu conectati.

In ultimii ani, ideea de smartwatch a prins din ce in ce mai mult contur, iar motivele sunt cat se poate de convingatoare:

  • Iti permite sa vezi notificarile de pe telefon, fara a scoate telefonul din buzunar;
  • Este o solutie alternativa prin care poti sa cumperi si sa prezinti bilete de calatorie;
  • Este o solutie de navigatie care iti poate fi mereu la indemana;
  • Te poate ajuta sa comanzi mai repede un taxi sau un Uber;
  • Poate fi un adevarat portofel, cu care iti poti plati produsele la supermarket.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi un smartwatch?

Daca te-ai hotarat sa faci o astfel de achizitie, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, in asa fel incat sa te bucuri la maxim de ceasul tau.

In primul rand, trebuie sa tii cont de aspectul ceasului. Pana la urma, este un accesoriu care iti poate imbunatati imaginea. Un Smartwatch Xiaomi, spre exemplu, poate sa dea senzatia unui ceas clasic, foarte elegant, care ascunde o multime de functii interesante.

Dupa ce ai luat decizia asupra designului, trebuie sa faci o analiza a stilului tau de viata si sa descoperi de ce ai nevoie. Daca esti o fire sportiva, vei avea nevoie de functii care iti masoara pasii, caloriile arse si distanta parcursa in timpul unui antrenament. Daca nu obisnuiesti sa faci foarte des sport sau pur si simplu nu te intereseaza sa iti monitorizezi pasii, poti cauta alte functii interesante.

Este bine sa urmaresti urmatoarele aspecte:

  • Care sunt notificarile pe care ti le poate oferi smartwatch-ul. Poti primi notificari de la Facebook, Instagram, Messenger sau de la apelurile telefonuice. Unele smartwatch-uri iti permit chiar sa efectuezi si sa primesti apelul direct de pe telefon;
  • Care sunt aplicatiile instalate pe ceas. Exista o multime de aplicatii pe care le poti instala sau pe care le poti gasi instalate: liste de cumparaturi, gps, aplicatii sportive, etc;
  • Care sunt dispozitivele compatibile. Asigura-te ca smartwatchul pe care il achizitionezi este compatibil cu telefonul pe care il ai in buzunar.

De asemenea, trebuie sa urmaresti aspecte precum autonomia bateriei  si evident, costul. Un smartwatch bun ar trebui sa reziste fara probleme peste 48 de ore. De regula, autonomia poate sa ajunga chiar si la 5 zile.

In ceea ce priveste costul, acesta poate sa varieze intre cateva zeci de lei si cateva mii de lei. De regula, costul este justificat de functiile pe care le are smartwatchul, de aspect si de materialele folosite pentru constructia lui.

Adauga un comentariu