Culinar

De ce se pune busuioc roșu în bulion. Cum să oferi conservei un plus de savoare

Publicat: 25 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce se pune busuioc roșu în bulion. Cum să oferi conservei un plus de savoare
Puține gospodine știu că în gustosul bulion de roșii trebuie puse câteva frunze de busuioc.

Multe gospodine vor să afle de ce se pune busuioc roșu în bulion. În plin sezon de toamnă, doamnele pricepute în bucătărie pregătesc niște delicii pentru cămară, iar sosul de roșii este nelipsit. Bulionul ette ingredientul de bază la gătit, iar mâncărurile sunt mult mai gustoase și aromate. Puțini sunt cei care știu ce efecte are busuiocul roșu pus în borcanele cu bulion. Iată cum să oferi conservei un plus de savoare.

De ce se pune busuioc roșu în bulion

De pe lista bunătățurilor pentru iarnă nu trebuie să lipsească niște borcane cu bulion. Puține gospodine știu că în gustosul bulion de roșii trebuie puse câteva frunze de busuioc roșu. Acestea vor oferi sosului de roșii o savoare aparte, iar proprietățile acestei conserve se vor menține mai mult timp.

Busuiocul roșu este folosit adesea în bucătărie, însă este recomandat de medici și pentru prevenirea sau tratarea unor afecțiuni digestive sau respiratorii. Ceaiul de busuioc roșu combate durerea de cap, simptomele de răceală și gripă și stimulează sistemul imuntar.

De asemenea, ceaiul de busuioc roșu reglează tensiunea arterială și este benefic pentru a trata durerile în gât cauzate de răceală. Busuiocul roșu este ideal și în gastronomie, iar unul dintre preparatele care se fac cu câteva frunze de busuioc este bulionul. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Pe lângă nelipsitul bulion de casă, doamnele mai pregătesc pentru cămară și niște borcane cu zacuscă delicioasă. Totodată, zarzavatul este pus la conservat cu grijă, iar murăturile la butoi sau la borcan nu lipsesc nici ele de pe lista deliciilor pentru sezonul rece.

Cum să pregătești o conservă aromată și gustoasă

Dacă vrem să pregătim un sos de roșii cu busuioc vom avea nevoie de 5 kg de roșii coapte, 1 ceapă, 4 căței de usturoi, jumătate de cană de frunze de busuioc, jumătate de cană de ulei de măsline, 1 linguriță de sare, piper, zahăt și ardei iute măcinat, după gust.

Mai întâi se spală roșiile și se lasă la scurs apoi se îndepărtează pielița. Într-un vas mare se pune uleiul de măsline la încins apoi se călește ceapa și usturoiul. Ulterior se adaugă roșiile tăiate cubulețe apoi se potrivește gustul cu sare, piper, ardei iute și zahăr. Se amestecă totul foarte bine și se lasă la fiert pentru 30 de minute. Frunzele de busuioc proaspăt se toacă și se amestecă bine în sosul de roșii. Se mai lasă 10 minute la foc mic pentru ca toate aromele să se întrepătrundă.

Se ia bulionul de pe foc și se lasă la răcit apoi se strecoară pentru a se îndepărta zeama și semințele. Sosul obținut se pune din nou la fiert pentru a se îngroșa. Sosul fierbinte se toarnă în borcane sterilizate. Se depozitează la loc uscat și răcoros pentru ca bulionul să își păstreze proprietățile mai mult timp.

Câteva frunze de busuioc roșu puse în bulion vor oferi conservei o aromă deosebită și un gust aparte. Busuiocul este ideal în diferite rețete culinare, dar este apreciat și ca remediu naturist. Busuiocul este aromat, parfumat și are numeroase beneficii.

Adauga un comentariu