Lifestyle

De ce tocurile înalte sunt periculoase pentru sănătate

Publicat: 27 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce tocurile înalte sunt periculoase pentru sănătate

Ce se întâmplă cu corpul atunci când poartă tocuri? La ce probleme poate duce acest lucru? Cum se reduce stresul pe picioare și pe spate?

Ce se întâmplă cu corpul în timp ce poartă tocuri

Regiunea lombară

Mai mult, când sunteți pe degetele de la picioare, pelvisul este înclinat înainte. Astfel, o femeie cu toc înalt merge întotdeauna cu bazinul „înclinat” înainte. Când pelvisul este înclinat înainte, există hiperostoză localizată imediată în regiunea lombară inferioară. Un conflict apare între a cincea vertebră lombară și sacru, ceea ce duce la suprasolicitarea mușchilor spatelui și mai târziu la durerea de spate.

Picioarele

Pe tocuri, sarcina piciorului se schimbă imediat, senzația de sprijin pe sol se transformă, devine imposibil să mergi de pe călcâi, ca urmare a căreia biomecanica pasului este perturbată. Mușchii piciorului nu mai funcționează, ceea ce perturbă ulterior pasul, chiar și fără tocuri.

La ce probleme poate duce purtarea regulată a tocurilor?

  1. Varice ale picioarelor.
  2. Dureri de cap.
  3. Artrita genunchiului.
  4. Durere în coloana lombară.
  5. Formațiuni pineale pe picioare.

La început, durerea în regiunea lombară poate apărea pur și simplu – în acest fel corpul semnalează o defecțiune. În viitor, dacă nu se face nimic, poate apărea o hernie.

Ce trebuie să faceți dacă tot trebuie să purtați tocuri

Dacă ești obligat să porți tocuri în fiecare zi din cauza muncii, încearcă să ai întotdeauna pantofi de schimb și schimbă-ți pantofii cât mai curând posibil. Luați pauze frecvente de la purtarea tocurilor și evitați să stați pe ele pentru perioade lungi de timp.

În același timp, așezarea în tocuri este, de asemenea, foarte dăunătoare – acest lucru se referă în principal la femeile care le poartă la locul de muncă. Când stai, piciorul îți oferă informații despre poziția trunchiului tău în spațiu și unde ai sprijin. Imaginați-vă că atingeți solul doar cu degetele de la picioare, iar călcâiele atârnă undeva. Nu cea mai plăcută poziție. Când stai, mușchii gambei se contractă în același mod ca atunci când stai în picioare. Și dacă stați în birou cu tocuri timp de 8 ore pe zi sau mai mult, mușchii gambei vor fi tensionați tot timpul.

Care toc este relativ acceptabil

4-6 cm. Și, desigur, 4 este mai bun pentru sănătate decât 6. Dar, chiar și cu un astfel de călcâi, va exista un efect negativ asupra vaselor și a sistemului musculo-scheletic. Și din punct de vedere medical, nu este recomandat să purtați pantofi cu toc mai mare de 6 cm.

Tags:
Adauga un comentariu