Magazin

De ce trebuie sa respectam dorinta celor care opteaza pentru incinerarea umana?

Publicat: 25 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce trebuie sa respectam dorinta celor care opteaza pentru incinerarea umana
incinerare umana

In societatea noastra din ce in ce mai diversificata, optiunile si preferintele cu privire la ceremoniile funerare au devenit tot mai variate. Una dintre optiunile care castiga din ce in ce mai multa popularitate este incinerarea umana. Cu toate ca aceasta practica este dezavuata de Biserica Ortodoxa Romana, este important sa respectam dorinta celor care opteaza pentru incinerare. De ce? Aflam mai multe in acest articol!

Respectarea ultimei dorinte

Unul dintre cele mai importante motive pentru care trebuie sa respectam decizia celor care opteaza pentru incinerare umana este legat de respectul fata de ultima lor dorinta. Atunci cand o persoana isi exprima, inca din timpul vietii, dorinta de a fi incinerata dupa moarte, aceasta este o alegere personala si profunda. Ignorarea acestei dorinte ar putea insemna dispretuirea vointei lor si a modului in care si-au dorit sa isi incheie „calatoria” pe Pamant.

Decizia de a fi incinerat poate fi motivata de diverse considerente personale, cum ar fi dorinta de a reduce impactul asupra mediului sau preferinta pentru o ceremonie mai intima. Indiferent de motive, este crucial sa respectam aceasta dorinta, ca un act de onoare si respect fata de memoria persoanei decedate.

Legalitatea incinerarii in Romania

Un alt aspect important de luat in considerare este legalitatea procedurii de incinerare umana in Romania. Chiar daca incinerarea este dezavuata de Biserica Ortodoxa Romana, ea este perfect legala in tara noastra. Exista trei crematorii umane autorizate in Romania, situate in Bucuresti, Oradea si Cluj. Aceste facilitati au fost infiintate pentru a oferi o optiune legala si sigura pentru cei care doresc incinerarea, ca alternativa la inmormantare.

Legalitatea incinerarii in Romania ar trebui sa ofere confort si o garantie familiilor care se confrunta cu aceasta decizie dificila. Faptul ca exista reguli si proceduri clare pentru incinerarea umana ar trebui sa elimine temerile privind aspectele legale ale acestei alegeri.

Vointa defunctului, mai presus de orice!

Un alt aspect important de luat in considerare este faptul ca, si daca, in calitate de membru al familiei responsabil de ceremonia de ramas-bun, nu sunteti neaparat de acord cu incinerarea, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa va impuneti parerea in fata ultimei dorinte a defunctului. Respectarea vointei acestuia este o manifestare a compasiunii si a respectului pentru persoana decedata.

Intelegem ca uneori poate fi dificil sa acceptam si sa sustinem alegeri cu care nu suntem de acord, dar, in astfel de momente, este esential sa ne concentram asupra vointei si dorintei persoanei decedate. Incinerarea poate fi o modalitate de a onora aceasta dorinta si de a ne aminti de persoana respectiva intr-un mod care este in conformitate cu ceea ce si-a dorit.

In concluzie, este important sa intelegem si sa respectam dorinta celor care opteaza pentru incinerarea umana. Acest act de respect pentru ultima dorinta a unei persoane decedate demonstreaza compasiune si consideratie pentru memoria sa. Cu toate ca incinerarea poate parea o optiune neobisnuita pentru unii, ea devine din ce in ce mai acceptata in societatea noastra diversa si trebuie tratata cu respect.

Pentru a afla mai multe detalii si pentru a lua o decizie informata, va invitam sa consultati profesionisti in domeniu, cum ar fi reprezentantii firmei Besliu Funerare. Respectarea dorintelor persoanelor decedate si asigurarea unei ceremonii adecvate de ramas-bun sunt aspecte esentiale ale onorarii vietii lor.

incinerare umana
Adauga un comentariu