Eveniment-Social

De la Iași este lansată una dintre cele mai provocatoare și spectaculoase inițiative! Mii și mii de elevi, respectiv liceeni din toată România sunt vizați

Publicat: 24 mart. 2020

Pe parcursul acestei perioade extrem de dificile, cea mai veche universitate modernă a României lansează una dintre cele mai provocatoare și spectaculoase inițiative! Aceasta este adresată câtorva mii de elevi, respectiv liceeni din toată România. Este vorba despre cursuri on-line și paneluri de orientare în carieră pentru tineri. Concret, până pe 3 aprilie 2020, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași transmite live, gratuit, o serie de cursuri deschise din mai multe domenii și paneluri de orientare în carieră pentru elevii din clasele IX-XII. Totul cu scopul de a se familiariza cu Universitatea, dar și de a afla cum își pot alege facultatea potrivită.

Aceste activități se transmit exclusiv on-line, ca urmare a situației înregistrate la momentul actual la nivel național și internațional cu privire la răspândirea infecției cu COVID-19 (coronavirus). Se dorește compensarea faptului că au fost suspendate toate activitățile programate în cadrul Zilelor Porților Deschise (31 martie-1 aprilie 2020). Ce interesați pot urmări totul pe http://www.uaic.ro/cursuri-deschise/, în fiecare zi, de la ora 11:00 și 13:00, cu teme și idei despre fiecare facultate din cele 15 ale instituței.

De la „Meteoriți și cratere de impact: o perspectivă geologică” la „Arheologie interdisciplinară la Universitatea din Iași. Scurt istoric, posibilități actuale, perspective!”

Deja, primul curs a avut loc ieri (23 martie – n.r.) și a constat într-o prelegere despre fenomenul migrației la păsări. Urmează astăzi, 24 martie, o nouă lecție dedicată elevilor interesați de Informatică. Aceștia vor putea asista la cursul „Fii la FII! Informatica pe înțelesul tuturor!”, începând cu ora 13:00. Pasionații de geografie și geologie pot participa la cursul „Meteoriți și cratere de impact: o perspectivă geologică”, care va fi transmis miercuri, 25 martie, începând cu ora 13:00. Joi, 26 martie, tinerii interesați de arheologie au la dispoziție cursul „Arheologie interdisciplinară la Universitatea din Iași. Scurt istoric, posibilități actuale, perspective!”, care va avea loc începând cu ora 13:00. Elevii care aspiră la o carieră juridică pot urmări în direct vineri, 27 martie, de la ora 11:00, cursul „Profesiile juridice și oportunitățile absolventului de Drept”.

Tinerii au la dispoziție și trei paneluri de discuții despre orientarea în carieră

Tinerii au la dispoziție și trei paneluri de discuții despre orientarea în carieră, organizate de specialiștii Serviciului pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni al UAIC. Joi, 26 martie, de la ora 11:00, va avea loc panelul „STEM pentru viitorul tău și al lumii”, la care sunt invitați să participe elevii interesați de științele exacte. Panelul „Construiește-ți viitorul cu și prin oameni”, dedicat tinerilor pasionați de științe umaniste, e programat pentru marți, 31 martie, începând cu ora 11:00. Vineri, 3 aprilie, de la ora 11:00, elevii sunt invitați la panelul „Cum să îți alegi facultatea potrivită ție?”, în care vor putea intra în dialog cu specialiștii de orientare în carieră ai UAIC. Participarea on-line la toate activitățile este gratuită. Programul complet este publicat pe site-ul UAIC.loading...

Adauga un comentariu