Actualitate

De teamă să nu moară fără lumină la căpătâi, o femeie de 83 de ani din Botoșani a fost găsită carbonizată în casă

Publicat: 07 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De teamă să nu moară fără lumină la căpătâi o femeie de 83 de ani din Botoșani a fost găsită carbonizată în casă
Luni dimineață, 7 februarie, la marginea Botoșaniului a fost găsită o femeie de 83 de ani, carbonizată în propria locuinţă

Luni dimineață, 7 februarie, la marginea Botoșaniului a fost găsită o femeie de 83 de ani, carbonizată în propria locuinţă. Cadavrul femeii a fost găsit de echipajele de pompieri militari ce au fost chemați la fața locului de către vecinii speriați de flăcările care au cuprins casa bătrânei.

După producerea incidentului tragic, pompierii au tras un semnal de alarmă pentru prevenirea izbucnirii incendiilor.

O femeie de 83 de ani a fost găsită carbonizată în propria casă

În această dimineaţă, la câteva minute după ora 7:00, oamenii dintr-o zonă de la marginea Botoșaniului, au cerut intervenţia echipajelor de urgenţă după ce au văzut casa unei bătrâne cuprinsă de flăcări.

În aproximativ jumătate de oră flacările au fost stinse, la faţa locului fiind trimise mai multe echipaje de pompieri pentru a gestiona situaţia.

Cadavrul femeii a fost găsit de echipajele de pompieri militari ce au fost chemați la fața locului de vecinii speriați de flăcările care au cuprins casa bătrânei. Din păcate, în interiorul locuinței, pompierii au găsit trupul carbonizat al bătrânei de 83 ani.

Vecinii povestesc că femeia stătea singură şi era bolnavă, fiind imobilizată la pat. Aceasta obişnuia să îşi aprindă lumânări de teamă că o să moară şi nu o să aibă cine să îi ţină o lumânare aprinsă la căpătâi. Însă nu avea de unde şti că tocmai din cauza lumânărilor îşi va găsi sfârşitul.

Găsiți carbonizați în propriile locuințe

De-a lungul timpului, s-au numărat diverse cazuri de accidente casnice în care victimele au decedat, fiindu-le descoperit ulterior trupul carbonizat. Un exemplu este și incidentul în care acoperișul unei locuințe din Iași, unde un bărbat de 43 de ani locuia cu chirie intr-o cameră, a luat foc, iar flăcările înalte de câțiva metri au cuprins și o anexă a gospodăriei. Nereușind să iasă din casă la timp, pompierii i-au scos din casă trupul carbonizat. Vecinii au declarat că acesta consuma în mod frecvent și iresponsabil băuturi alcoolice și că, probabil,  în momentul izbucnirii incendiului se afla sub influența licorilor bahice.

Un alt caz nefast este cel al unui bărbat din Făgăraș, de 51 de ani, ce s-a incendiat în locuința sa. Acesta, era cunoscut cu probleme psihice și alcoolice  și se pare că se afla la a doua încercare de comitere a acestui gest.  Cu doar câteva zile înaintea tragediei, în timp ce se afla singur acasă, bărbatul și-a dat foc la haine, însa a fost oprit  la timp de soția sa.

Recomandări din partea pompierilor pentru evitarea unor asemenea accidente

Pentru a se evita izbucnirea unor astfel de tragedii, pompierii vă recomandă să vă asigurați că lumânările folosite se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte.

Un alt îndemn este să nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea şi să amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură.

De reţinut este să nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor cum ar fi piesele de mobilier, perdele, ziare etc. sau în locuri unde vor putea ajunge copiii şi animalele.

Să stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta şi nu cumva să adormiţi cu lumânările aprinse, pentru că reamintim, în această dimineață, la marginea Botoșaniului a fost găsită o femeie de 83 de ani, carbonizată în propria locuinţă .

Adauga un comentariu