Cancan ultimă oră

De trei luni, o fată stă în cort la marginea pădurii, în Șcheii Brașovului. Nimeni nu știe cine e

Publicat: 09 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Are în jur de 30 de ani, apare și dispare în tăcere, poliția nu a reușit să o găsească, iar oamenii de pe strada Curcanilor din Brașov au dezvoltat o mitologie în jurul misterului fetei din cort. În luna septembrie, când s-au întors din America unde fuseseră în vizită la niște rude, Anișoara și Mișu Nicolae au observat o schimbare pe dealul din fața casei lor. Cum se termină strada Curcanilor, chiar la poalele pădurii dinspre Tâmpa, sub un nuc, se instalase un cort argintiu.

Li s-a părut ciudat că cineva s-ar putea stabili acolo, pentru că în zonă coboară constant urși și mistreți.

Oamenii din acest colț al cartierul Șchei au tot urmărit să vadă cine e noul lor vecin și au zărit o tânără, “cu un păr lung șaten închis, înăltuță, slăbuță”, căreia îi dau în jur de 30 de ani. Ea a rămas acolo, netulburată, la granița între pericolul din desiș și curiozitatea oamenilor.

“Pare îngrijită, îmbrăcată”, spun cei doi. În vara indiană care a cuprins România anul acesta în octombrie și noiembrie, oamenii au văzut cum, în zilele cu soare, fata a întins rufe la uscat pe cort și pe crengile copacilor. “Cred că le duce undeva să le spele, că aici e un pârâu, dar e murdar”, zice Mișu Nicolae, în vârstă de 54 de ani.

Când a văzut-o pe stradă, bărbatul s-a dus de mai multe ori să stea de vorbă cu ea, însă spune că, de fiecare dată, fata o lua la fugă și se ascundea în niște tufe. “Se pitește, parcă suntem sălbatici.” Și alți vecini au remarcat întâi cortul mic și, apoi, pe fata care se ferește. Îi evită pe toți, ca și cum pentru pădure ea ar fi om și pentru stradă ar rămâne o creatură a brazilor. Intrigați, oamenii și-au făcut tot felul de scenarii.

Dacă o fi vreo studentă care nu are bani de chirie? Sau o femeie bătută și alungată de soț de acasă?

Din acest colț al Șcheilor, vechiul cartier al breslelor brașovene, un drumeag începe să urce spre Pietrele lui Solomon, un alt fugar celebru, rege încolțit care a scăpat de urmăritorii săi sărind peste prăpastie. Dacă urmezi drumul, ajungi în Poiana Brașov, epicentrul turismului. Oricum, fata nu arată ca un turist, măcar la acest punct lumea a căzut de acord. Bărbații în uniformă au deschis cortul, descoperind în el: o carte de rugăciuni, o căpățână de usturoi, o trusă de unghii, un ceai de cimbrișor, haine, un sac de dormit, dar niciun act de identitate sau alt obiect care să o identifice pe fată. Alina Ivan a adăugat că după ce va fi identificată, în funcție de caz, tânăra va fi dusă într-un centru pentru persoane fără adăpost sau va fi internată într-un spital.

sursa: libertatea.ro

Adauga un comentariu