Stiri si curiozitati

De unde cumpăr acid succinic: Cât de important este pentru întreținerea orhideelor

Publicat: 27 oct. 2021
orhidee tratata cu acid succinic si plic de acid succinic
Acidul succinic esteun stimulent pentru multe procese în timpul creșterii și un adaptogen excelent

Orice florar știe de unde poate cumpăra acid succinic, care este foarte important în întreținere orhideelor.

Acidul succinic este reprezentat de niște cristale incolore, solubile în alcool și în apă și care nu are miros. Acesta se obține în timpul prelucrării chihlimbarului natural și poate fi sub formă de pulbere cristalină albă cu gust similar acidului citric.

Acest acid se găsește și în organismul, fiind activ sub formă de anioni și săruri numite succinați. Succinatele sunt regulatori naturali ai corpului, ajutând la rezolvarea problemlor legate de stresul fizic, psiho-emoțional sau intelectual.

planta pulverizata cu acid succinic

De unde cumpăr acid succinic: Cum se folosește la orhidee

Multă lume consideră acidul succinic ca fiind un îngrășământ pentru plante, însă acesta este de fapt un stimulent pentru multe procese în timpul creșterii și un adaptogen excelent.

Acidul succinic poate fi găsit sub formă de cristale sau tablete în marea majoritate a florăriilor.

Acidul succinic nu provoacă poluarea mediului datorită utilizării sale naturale, normalizează activitatea vitală a microorganismelor benefice din sol, promovează distrugerea substanțelor toxice din sol. În plus, aceste este un biostimulant cu un spectru larg de acțiune.

Aplicarea corectă a acidului succinic poate în mod semnificativ îmbunătățirea condițiilor pentru creșterea plantelor. Recomandările de utilizare diferă în funcție de metoda de aplicare.

pliculet de acid succinic

Utilizarea acidului succinic

Acidul succinic este utilizat în principal pentru a stimula creșterea sistemului radicular al orhideelor. Pentru a-l folosi corect, trebuie să faceți corect o soluție din tabletele cumpărate și un litru de apă. Soluția obținută nu ar trebui să fie foarte concentrată, pentru a nu dăuna plantelor.

La prepararea soluției trebuie ținut cont de necesitatea îngrijirii unui exemplar deja adult sau a unui răsad tânăr.

Substanța obținută se aplică direct sub rădăcinile orhideei până când solul, în zona sistemului radicular, este complet saturat. Este necesar să se repete aplicarea medicamentului o dată pe săptămână până când starea generală a plantei începe să se îmbunătățească. Apoi, puteți trece la alte metode agrotehnice de îngrijire a orhideelor.

Plantele pregătite pentru plantare trebuie înmuiate timp de maximum 1 oră în soluția de acid succinat. Folosirea acidului succinic în tablete oferă un sprijin semnificativ plantei tinere, iar în viitor aceasta se va dezvolta mult mai bine.

orhidee tratata cu acid succinic

Unde găsesc acid succinic și la ce mai poate fi folosit

Pe lângă florăriile specializate pliculețele cu tablete de acid succinic poate fi găsit și în hiper-market-uri, la raioanele pentru casă și grădină.

O soluție pentru plante poate fi obținută din tabletele de acid succinic și apă. Pentru a face această soluție ce va fi pulverizată ulterior pe plante trebuie să dizolvați într-un litru de apă câteva tablete de acid succinic.

Experții în domeniu recomandă să se dizolve mai întâi tabletele într-o cantitate mică de apă călduță și apoi să se adauge restul de apă până la un litru. Compoziția rezultată poate fi pulverizată cu rădăcini, tulpini și frunze de orhidee.

Un tratament similar poate fi aplicat și altor plante de apartament dar și pentru flori care sunt ținute airna în casă, în ghiveci, cum este cazul portolacului. Tratamentul poate fi aplicat zilnic, dar nu mai mult de o dată la fiecare 30 de zile.

orhidee tratata cu acid succinic

Adauga un comentariu