National

Decizia coaliției guvernamentale privind facturile la energie. Premierul Nicolae Ciucă: ”Toate facturile greșite vor fi stornate și retrimise”

Publicat: 17 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decizia coaliției guvernamentale privind facturile la energie. Premierul Nicolae Ciucă Toate facturile greșite vor fi stornate și retrimise
Guvernul va da o ordonanță de urgență prin care vor fi plafonate din nou prețurile pentru electricitate și gaze naturale

Luni, 17 ianuarie 2022, în urma unei ședințe de coaliție privind facturile românilor la electricitate și gaze naturale, s-a decis plafonarea prețurilor. Facturile calculate greșit vor fi sornate și nu va fi necesară plata acestora.

După ședința coaliției guvernamentale, s-a ajuns la decizia de plafonare a prețurilor la energie electrică pentru toți consumatorii, fie că sunt casnici sau industriali. Plafonarea va fi valabilă doar pentru două luni de zile, respectiv februarie și martie.

Premierul a precizat că aproximativ un milion de facturi au fost emise cu tarife greșite.

„Toate facturile emise greșit vor fi stornate. Deciziile de plafonare se aplică de la 1 februarie. Nu există nicio problemă constituțională. E o plafonare, nu se renunță la liberalizarea prețurilor. Impactul pentru cele două luni de zile va fi de 3 miliarde de lei. Avem aproape un milion de facturi greșite”, a spus Nicolae Ciucă în această seară.

Noile prețuri plafonate în energie care se vor aplica de la 1 februarie

„Am reușit să ajungem la un acord, plafon la energia electrică de la 1 leu la 0,8 lei per kilowat, iar consumul cre;te de la 200 kilowați la 500 de kilowați. Va însemna că la consumatori se va cere 0,68 lei per kilowat.

La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0, 31, iar consumul va crește de la 1000 la 1500 kilowați. Plafonarea va fi de la 1 februarie”, a spus premierul.

 

Adauga un comentariu