Actualitate

Decizie de ultimă oră a ÎCCJ: Liviu Dragnea rămâne în închisoare!

Publicat: 10 dec. 2019

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația în anulare a lui Liviu Dragnea. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis marți judecarea recursului în casație în cazul lui Liviu Dragnea, dar a respins contestația în anulare a acestuia. Recursul va fi judecat în ianuarie 2020, peste o lună, iar decizia în privința respingerii contestației în anulare este definitivă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dezbătut marţi cererea depusă de Liviu Dragnea de anulare a condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită de fostul preşedinte al PSD în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Tot marţi, judecătorii au dezbătut o altă cale extraordinară de atac la care a apelat Dragnea pentru a scăpa de condamnare – recursul în casaţie, informează Agerpres.

Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse. Este vorba de Floarea Alesu – fost director al DGASPC Teleorman şi Olguţa Şefu – fost director executiv adjunct.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.loading...

Adauga un comentariu