Actualitate

Decizia finală a Curţii de Apel Braşov: Fostul şef DIPI rămâne în arestul preventiv

Publicat: 14 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decizia finală a Curţii de Apel Braşov Fostul şef DIPI rămâne în arestul preventiv

Fostul şef al Departamentului de Informații și Protecție Internă, Gelu Oltean, şi iubita să, Vanessa Youness, rămân în arest preventiv. Curtea de Apel Braşov a luat decizia să respingă contestaţiile formulate de cei doi privind decizia Tribunalului Braşov.

Luni, 13 ianuarie a fost luată decizia definitivă, conform instanţei de apel.

„Respinge contestaţiile declarate de inculpaţii Oltean Gelu Marin, Youness Amal-Vanessa şi Lishman Thomas Ivor Mowbray împotriva încheierii de şedinţă (…) din data de 7 ianuarie 2020 pronunţată de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi de la Tribunalul Braşov, (…) pe care o menţine.

Obligă inculpaţii să plătească statului sumele de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariul interpretului de limba engleză în sumă de 46,30 lei se suportă din fondurile MJ”, se arată în soluţia postată pe portalul instanţelor de judecată.

Reamintim că DIICOT Braşov l-a reţinut pe Gelu Oltean, fost şef al DIPI într-un dosar de trafic de droguri de mare risc.

Potrivit anchetatorilor, Gelu Olteanu ar fi organizat, într-o locuinţă din judeţul Dâmboviţa, reuniuni de consum de droguri, inclusiv DMT, un drog puternic halucinogen. Pentru drogul de mare risc, fiecare participant achita suma de 550 euro.

Adauga un comentariu