National

Decizia instanţei privind dosarul lui Lucian Onea şi Mircea Negulescu, foştii şefi DNA

Publicat: 13 dec. 2019

Instanţa a decis, vineri, să prelungească termenul preventiv al controlului judiciar în cazul dosarului șefilor DNA. Ex-magistratul DNA Mircea Negulescu şi fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, au fost dați în judecată în dosarul în care au fost trimişi în judecată de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție pentru anumite fapte de represiune nedreaptă şi măsluirea unor probe.

„În temeiul art. 348 alin. (2) Cod procedură penală raportat la art. 207 alin. (2) şi alin. (4) Cod procedură penală, menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii: Onea Lucian Gabriel şi Negulescu Mircea, cu obligaţiile şi restricţiile stabilite în sarcina acestora prin încheierea de şedinţă din camera de consiliu din data de 18 iulie 2019, pronunţată judecătorul de cameră preliminară, în dosarul nr. 1916/1/2019/a1.1 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală.

În baza dispoziţiilor art.215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpaţilor Onea Lucian Gabriel şi Negulescu Mircea că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite în sarcina lor, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Dispune efectuarea cuvenitelor comunicări, conform prevederilor art.215 alin. (5) Cod procedură penală. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronun?are. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi 13 decembrie 2019”, a stabilit ICCJ, nedefinitiv, vineri.

Decizia însă poate fi contestată de cei doi la instanța supremă.loading...

Adauga un comentariu