International

Decizia luată de Norvegia în criza Nord Stream. Militarii intră în acțiune

Publicat: 03 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decizia luată de Norvegia în criza Nord Stream. Militarii intră în acțiune
Un purtător de cuvânt al forțelor armate a refuzat să spună câți soldați au fost desfășurați

Armata norvegiană a anunțat luni, 3 octombrie, că a detașat militari la principalele uzine de prelucrare a petrolului și gazelor de pe uscat. Acțiunea are scopul de a spori securitatea unităților în urma suspiciunilor create de incidentul de la gazoductele Nord Stream de săptămâna trecută.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al forțelor armate a refuzat să spună câți soldați au fost desfășurați.

Norvegia implică armata în criza Nord Stream

La cererea poliției norvegiene, Garda Națională norvegiană a început luni, 3 octombrie, să desfășoare trupe la uzinele responsabile de prelucrarea și exportul de petrol și gaze. Deși guvernul norvegian a anunțat că nu are cunoștință de nici o amenințare la adresa infrastructurii de petrol și gaze, autoritățile au considerat totuși că este prudent să consolideze securitatea, potrivit Reuters.

Printre instalațiile de pe uscat care au primit protecție polițienească și militară se numără terminalele de export de gaz Kollsnes și Nyhamna, uzina de gaz și condensat Kaarstoe și rafinăria de petrol Mongstad.

Un purtător de cuvânt al forțelor armate a refuzat să spună câți soldați au fost desfășurați.

Conductele rusești Nord Stream 1 și 2 au explodat pe 26 septembrie, iar gazul s-a scurs în Marea Baltică, în largul coastelor Danemarcei și Suediei. Seismologii au înregistrat explozii în zonă, iar poliția din mai multe țări a lansat anchete.

Norvegia, cel mai mare furnizor de gaze din Europa și un important exportator de petrol, și-a desfășurat săptămâna trecută forțele navale și aeriene pentru a patrula în preajma câmpurilor petroliere și a anunțat că va primi asistență din partea Marii Britanii, Germaniei și Franței.

Adauga un comentariu