National

Decizie cheie a Partidului Național Liberal. Vor susține liberalii sau nu Guvernul Cioloș?

Publicat: 12 oct. 2021
PNL ia o decizie-cheie, în această zi

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit despre susținerea Guvernului Cioloș și strategia președintelui Klaus Iohannis.

PNL ia o decizie-cheie, în această seară, prin liderii săi, de la ora 20:00, privind susținerea Guvernului Cioloș.

”În această seară, la ora 20, cei 84 de membri ai Biroului Permanent Național, reprezentând 47 de președinți de filială plus miniștrii noștri, prim-vicepreședinții, vicepreședinții și foștii președinți ai partidului se vor reuni pentru a lua o hotărâre, prin vot, cu privire la mandatul cu care președintele PNL, Florin Cîțu, se va prezenta la discuțiile cu Dacian Cioloș.”, a declarat Rareș Bogdan.

Ce strategie are președintele? ”Face ce e mai bine”

Întrebat dacă în cazul în care Dacian Cioloș nu va trece de votul de învestitură al Parlamentului, a doua propunere de premier a președintelui Klaus Iohannis este posibil să fie Florin Cîțu, Rareș Bogdan a răspuns:

”Cu toată simpatia mea pentru președintele României, nu pot să intru eu în strategia sau în mintea domnului președinte, însă sunt convins că domnia sa va face ceea ce e mai bine. Dar ar fi o dovadă de iresponsabilitate gravă a președintelui USR, domnul Dacian Cioloș, care înseamnă că, pur și simplu, și-a înaintat dorința de a realiza un guvern fără a avea niciun fel de discuție făcută și fără un program serios. De altfel, uitându-mă pe proiect, pot să spun că sunt multe lucruri care nu țin de realitatea imediată.”, a spus Rareș Bogdan, la Realitatea Plus.

Amintim faptul că  surse liberale citate de Antena 3 indică faptul că Florin Cîţu ar fi de acord să discute cu Dacian Cioloş miercuri după-amiază, dar a pus şi o condiţie. Şeful PNL vrea ca la discuţie să participe şi liderul UDMR, Kelemen Hunor.

În urma consultărilor de luni, de la Palatul Cotroceni, cu partidele parlamentare, președintele Klaus Iohannis a ales să-l desemneze pentru formarea noului Guvern pe Dacian Cioloș, singura propunere de premier înaintată. În urma acestei decizii, liderii USR PLUS au spus că negocierile se vor purta doar cu PNL și UDMR. Însă, PNL i-a trimis la PSD și la AUR, alături de care au votat moțiunea de cenzură, prin care au dat jos Guvernul Cîțu, dar și PSD, și AUR s-au ”rupt” de vreo responsabilitate în acest sens.

Adauga un comentariu