National

Decizie de ultimă oră BOR

Publicat: 19 mart. 2020

Cancelaria Sfântului Sinod a transmis în cursul zilei de miercuri, 18 martie, mai multe îndrumări actualizate pentru parohii şi mănăstiri. Regula principală impusă este aceea ca slujbele religioase să se desfăşoare doar în aer liber, cu participarea a maximum 100 de persoane, păstrând distanţa de minimum un metru între cei prezenţi, scrie Agerpres.

Decizie de ultimă oră BOR: Slujbele vor fi țintue afară, cu maxim 100 de persoane

“În contextul epidemiei cu noul coronavirus (COVID-19), Cancelaria Sfântului Sinod a transmis miercuri, 18 martie 2020, îndrumări actualizate pentru parohii şi mănăstiri: respectarea măsurilor dispuse de autorităţile publice şi cooperarea cu acestea, asigurându-se totodată libertatea religioasă a credincioşilor de a participa la viaţa liturgică a Bisericii şi de a primi asistenţă religioasă; desfăşurarea slujbelor religioase doar în aer liber, de regulă lângă lăcaşul de cult (altar de vară sau pridvor), cu participarea a maximum 100 de persoane, păstrând distanţa de minimum un metru între participanţi”, se arată în documentul postat miercuri pe site-ul Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

Totodată se recomandă să existe o zonă de igienizare a mâinilor, cu produse necesare (apă, săpun, dezinfectanţi etc.), în proximitatea lăcaşurilor de cult.

“Pentru a evita aglomerarea credincioşilor în spaţiul de cult, în timpul săvârşirii Sfintei Liturghii se vor utiliza difuzoare exterioare sau Sfânta Liturghie se va săvârşi în aer liber, lângă lăcaşul de cult.

Lăcaşurile de cult vor fi deschise zilnic credincioşilor pe întreaga perioadă a săptămânii, încât preoţii slujitori să poată răspunde tuturor solicitărilor privind Spovedania, Împărtăşania şi citirea unor rugăciuni. Astfel, se va evita aglomeraţia credincioşilor la slujbele de sâmbătă şi duminică”, mai preciza sursa citată.

Adauga un comentariu