Actualitate

Decizie de ultima oră luată de Ministerul Sănătăţii! Ieșenii care prezintă boli contagioase își pot lua concediu plătit chiar și trei luni

Publicat: 28 feb. 2020

Viteza cu care circulă noul coronavirus a determinat reprezentanții Ministerului Sănătăţii  ia măsuri de maximă urgență. Bolnavii vor avea concediu plătit pe toată perioada carantinei

Pentru a preveni îmbolnăvirile care au luat amploare în ultima lună, Direcția de Sănătate Publică Iași a luat o decizie importantă. Bolnavii care vor sta în carantină vor beneficia de concediu și indemnizație. Perioada concediilor pentru carantină nu va diminua numărul de zile de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afecțiuni.

Bolnavilor li se interzice interacționarea

Ieșenii care sunt depistați cu boli contagioase pot solicita medicului de familie certificat de concediu medical pentru carantină. Acestora li se interzice continuarea activităților pe o perioadă determinată de organele de specialitate ale direcțiilor de sănătate, în funcție de gravitatea problemei medicale.

„Certificatele de concediu medical în caz de carantină se pot elibera și la o dată ulterioară, numai pentru luna în curs sau luna anterioară. În cazul în care durata perioadei de carantină stabilită de organele de specialitate depășește 90 de zile, nu este necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale”, au specificat reprezentanții DSP Iași.

Nu veți reveni la locul de muncă decât dacă vă simțiți bine

Conform noilor reglementări, indemnizațiile pentru carantină se suportă integral din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. În noile reglementări s-a specificat și faptul că ieșenii care primesc concediu pentru carantină nu vor fi nevoiți să se întoarcă la locul de muncă decât atunci când acest lucru va fi posibil, iar starea de sănătate le va permite. În mod normal, perioada acceptată pentru concediu medical era de zece zile calendaristice.

Cum obții certificatul de concediu medical?

Carantina va fi stabilită de către personalul direcțiilor de sănătate publică la nivelul punctelor de frontieră pentru persoanele care au călătorit în cel puțin una din zonele afectate. Totodată, noul regulament se aplică celor care au călătorit în zone în care autoritățile au impus restricții de călătorie. Aceste persoane vor fi zilnic monitorizate.

„După stabilirea carantinei, la domiciliu sau în spațiile special amenajate, certificatul de intrare în carantină poate fi ridicat de la direcțiile de sănătate publică de către aparținători. În baza acelui certificat, medicul de familie eliberează certificatele de concediu medical. Medicul va menționa pe certificat perioada de carantină stabilită de DSP. Ulterior, certificatul va fi depus la plătitor”, încheie reprezentanții DSP Iași.loading...

Comentarii
  • Declarația pacientului italian și a băiatului de la MateiBals nu coincid cu cele ale autorităților informați-va. Autoritățile v-au mințit pe fata și profita. Coronavirusul este mascat de cazurile de gripa tip A la fel și decesele. Romania e full de cazuri de COVID-19 mascate ca și gripa. Scapă cine poate, destinul.

Adauga un comentariu