Cancan ultimă oră

Decizie în cazul lui Petrică Mâțu Stoian după moartea acestuia

Publicat: 25 nov. 2021
Petrică Mîțu Stoian
Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață în Spitalul de Urgență Reșița, la vârsta de 61 de ani. Cântărețul era internat pe secția ATI în stare gravă. Acesta a fost înmormântat în cimitirul Ungureni din Craiova. La 20 de zile de la înmormântarea sa o decizie importantă va fi luată de autorităţile oraşului natal.

Pe pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Mehedinți apare o postare conform căreia solistul Petrică Mâțu Stoian va fi declarat cetățean de onoare post-mortem al județului Mehedinți. Potrivit președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, Petrică Mâțu Stoian a fost unul dintre cei mai importanți artiști de muzică populară care a participat la numeroase concursuri naționale de folclor și a strâns numeroase performanțe.

“Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cei mai importanți artiști de muzică populară pe care i-a dat județul Mehedinți, iar activitatea sa profesională a strâns performanțe numeroase la concursurile naționale de folclor, dar mai presus de toate, a bucurat inimile tuturor românilor.

Pe lângă vocea caldă cu care a cântat și a încântat Mehedințiul, Petrică Mîțu Stoian a promovat cu real succes județul și mai ales zona de nord al cărei fiu a fost și rămâne dincolo de trecerea în neființă. Cariera domniei sale a pornit de la calitățile greu de egalat de culegător de folclor autentic. Totodată, a descoperit noi talente ale muzicii populare mehedințene pentru care a fost și rămâne un model.

Pentru toate acestea și pentru tot ce reprezintă Petrică Mîțu Stoian în inimile mehedințenilor, am luat decizia de a promova în Consiliul Județean, un proiect de hotărâre prin care să îi acordăm cea mai înaltă distincție civică ce poate fi acordată de Consiliul Județean Mehedinți, aceea de cetățean de onoare post-mortem.

Îi vom păstra vie memoria în gândurile și inimile noastre!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

La şedinţa care va avea loc mâine, vor fi prezente şi surorile regretatului cântăreţ. Acestea vor aduce un clip cu o selecție de melodii ale fratelui lor de care toţi cei prezenţi se vor bucura.

 

Adauga un comentariu