Actualitate

Declarație de ultimă oră a premierului Ludovic Orban. De la 1 septembrie se va schimba totul – VIDEO

Publicat: 31 aug. 2020
ALT=«Ludovic Orban, despre majorarea pensiilor: ”Pensiile pot creşte dacă creşte numărul de salariaţi şi...”»
Ludovic Orban, despre majorarea pensiilor: ”Pensiile pot creşte dacă creşte numărul de salariaţi şi...”

Luni, 31 august 2020, are loc o ședință de Guvern, convocată de premeirul Ludovic Orban, de la ora 10.00, înaintea moțiunii de cenzură. Pe ordinea de zi sunt mai multe ordonanţe de urgenţă privind elaborarea Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă, privind extinderea categoriilor de plăţi care pot fi efectuate online sau privind Programul de finanţare „Electric Up”.

Întâlniri cu reprezentanții HoReCa. Ce a transmis premierul Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban, le-a transmis reprezentanților Guvernului să organizeze o serie de întâlniri cu reprezentanții din domeniul cultural și din industria ospitalieră pentru a li se aduce la cunoștință anumite informați referitoare la normele pe care autoritățile le solicită.

„Va trebui să faceți întâlniri cu reprezentanții din cultură pentru a prezenta aceste reguli. Există o nevoie reală ca toți managerii și patronii să asigure respectarea regulilor de protecție socială”, a declarat Ludovic Orban în ședința de Guvern.

Ce se va întâmpla de la 1 septembrie

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni, în ședința de Guvern, că va adopta numaidecât Hotărârea de Guvern prin care se schimbă  starea de alertă.

„Noi astăzi trebuie să adoptăm Hotărârea de Guvern prin care se modifică Hotărârea de Guvern prin care se schimbă starea de alertă pentru a include toate prevederile necesare pentru reluarea acestor activități în bune condiții. Imediat după adoptarea HG și publicarea în Monitorul Oficial pentru fiecare domeniu Ministerul Sănătății și Ministerul Culturii vor trebui să emită în cursul zilei de astăzi ordinul comun privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate odată cu reluarea activității în domeniul culturii, iar Ministerul Sănătății și cu Ministerul Economiei vor trebui să emită ordinul privind măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate în cadrul restaurantelor, cafenelelor. Aici am inclus un prag privitor la răspândirea virusului la nivel județean. Este vorba de 1,5 la mie cazuri cumulate în ultimele 14 zile”, a menționat Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern.

Mesaje transmise miniștrilor Monica Anisie și Nelu Tătaru

În continuarea ședinței de Guvern, Ludovic Orban le-a cerut ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să finalizeze ordinul comun pentru a stabili regulile după care vor începe orele unitățile de învățământ în noul an școlar 2020-2021. Orban a precizat că se așteaptă ca mâine, 1 septembrie, să fie publicat acest ordin.

”Domnule Tătaru, doamna ministru Anisie rugămintea mea ar fi ca astăzi să fie finalizat ordinul comun pentru deschiderea școlilor. Dacă aveți puncte de vedere diferite, vă rog să discutați cu doamna vicepremier Turcan și să armonizăm, în așa fel încât mâine să publicăm ordinul.”, a spus Ludovic Orban.

Membrii Guvernului Orban nu vor participa la vot

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a anunțat faptul că membrii Cabinetului Orban vor fi prezenți în Parlament la moțiunea de cenzură, însă nu vor participa la vot.

”Astăzi, ne prezentăm la moțiunea de cenzură, chiar dacă este o procedură neconstituțională, ea se derulează și va trebui să fim la Parlament ca și Guvern. Sigur că poziția politică este foarte clară că noi nu participăm la această poțiune de cianură, dar ca Guvern va trebui să fim prezenți. La ora 14.00 vom fi prezenți la Parlament.”, a spus Ludovic Orban.

Adauga un comentariu