Actualitate

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban: Soluții pentru sprijinirea companiilor mari – LIVE VIDEO/ UPDATE

Publicat: 30 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Declarații susținute de premierul Ludovic Orban Soluții pentru sprijinirea companiilor mari - LIVE VIDEO UPDATE

În aceste momente, premierul României face declarații la începutul ședinței de Guvern.

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a declarat joi că investiţiile în sănătate sunt vitale pentru creşterea calităţii serviciilor acordate cetăţenilor.

În context, el a felicitat responsabilii din ministerele Dezvoltării, Sănătăţii şi Fondurilor Europene pentru semnarea contractului în vederea realizării Spitalului Regional Craiova.

„După Iaşi şi Cluj-Napoca, iată că s-a semnat şi contractul de finanţare pentru realizarea Spitalului Regional Craiova. Aici menţionez Ministerul Dezvoltării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Fondurilor Europene care au tratat cu maximă seriozitate procedurile pentru construcţia acestor spitale şi îi felicit pentru faptul că avem semnate contractele de finanţare în condiţiile în care este evident pentru toată lumea că investiţiile în infrastructura de sănătate sunt vitale pentru creşterea calităţii serviciilor de sănătate care sunt acordate către cetăţenii României”, a spus Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

UPDATE: Ludovic Orban a primit, din partea lui Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului, suplimentarea ordinii de zi a ședinței guvernului cu o Ordonanță de Urgență ce prevede o campanie masivă în presă pentru informarea populației despre ce trebuie să facă în plină stare de urgență. Totodată, Guvernul României va semna și un memorandum cu Google.

”Un proiect de Ordonanță de Urgență pentru organizarea și desfășurarea unor campanii de informare publică cu privire la măsurile ce trebuie respectate pe perioada stării de urgență și după perioada stării de urgență. E un mecanism obiectiv. Avizul de la CNA este favorabil, susține acest demers. E un mecanism de sprijin atât al mass-media, cât și al jurnaliștilor din România, fără de care informarea populației nu ar fi posibilă. E o măsură de asigurare a dreptului constituțional românilor la libera și corecta informare.

Mai avem un memorandum pentru aprobarea încheierii acordului de furnizare de servicii gratuite oferite de Google pentru informarea din surse autorizate referitoare la criza COVID-19 în același sens al demersului anterior.”, a declarat Ionel Dancă.

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a cerut, în ședința de Guvern de joi, ca plățile pentru carantină și pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile să fie făcute.

„La întrunirile cu autoritățile locale, și domnul președinte a fost de acord, măsura de decontare a primăriilor pentru susținerea persoanelor vulnerabile la domiciliu. Am avut un proiect de act normativ, dar competența a fost acordată Ministerului Sănătății.

A fost finalizat ordinul cu numărul 725 și apare azi în MO. Primăriile trebuie să depună actele la fiecare direcție de sănătate publică. Și autoritățile locale au fost alocate. Fiți atenți să decontați și pentru carantină, pentru spațiile de carantinare, dar și pentru persoanele care au fost carantinate în centrele pentru îngrijiri persoane în vârstă. Aceste cheltuieli trebuie decontate pentru a nu intra într-o criză bugetară”, a declarat Ludovic Orban.

Știre inițială

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunţă acordarea unui ajutor pentru companiile mari, sub forma garantării creditelor, după modelul în curs de implementare pentru IMM-uri.

„Am stabilit că, pe lângă formele de sprijin pentru IMM-uri, pregătim un act normativ pentru a acorda produse similare către companiile mari. În ce stadiu suntem? Trebuie să fie un produs oarecum similar pentru garantarea a creditelor pentru capital de lucru şi pentru investiţii”, a precizat Orban, în deschiderea şedinţei de Guvern.

„Se lucrează împreună cu Exim. Încercăm să găsim soluţia pentru a da randament, să nu mai avem acele sincope. Suntem în discuţii şi cu investitori, pentru a fi un produs viabil. Produsul va fi aprobat marţi cel mai târziu. Îl vom face public joi şi vom adopta şi fonduri suplimentare care trebuie găsite”, a precizat şi ministrul Cîţu.

Adauga un comentariu