National

Defecțiune pe Magistrala 4 din București. Călătorii au fost evacuați prin tunel

Publicat: 05 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Defecțiune pe Magistrala 4 din București. Călătorii au fost evacuați prin tunel
O defecțiune la un tren de metrou a avut loc în această dimineață pe Magistrala 4, între stațiile Grivița și Basarab

O defecțiune la un tren de metrou a avut loc în această dimineață pe Magistrala 4, între stațiile Grivița și Basarab, din București.

Potrivit Metrorex, defecțiunea la trenul de metrou s-a produs la ora 7.51 pe Magistrala 4 între staţiile de metrou Grivita și Basarab.

„Călătorii aflați în tren au fost anunțați cu privire la deranjament și vor fi debarcați prin tunel, cu ajutorul personalului Metrorex, în condiții de siguranță și îndrumați pentru continuarea călătoriei”, a anunțat Metrorex.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, a declarat că în metrou se aflau peste 200 de călători.

Linia a fost deconectată de la electricitate. Evacuarea se face sub coordonarea echipelor de pompieri.

Călătorii sunt evacuați pe tunel către stația Basarab, pe o distanță de aproximativ 200 m. Acționează Detașamentul Special de Salvatori, 2 echipaje SMURD, 4 autospeciale de pompieri și Salvatori Metrorex.

Nu sunt persoane rănite.

Circulația trenurilor de metrou se desfășoară, pe celălalt fir de mers, în sistem pendulă.

Echipele Metrorex fac demersuri pentru retragerea trenului defect din circulație și reluarea traficului în condiții normale pe ambele fire.

Carduri contactless reîncărcabile pentru călătorii Metrorex

Sistemul de taxare al Metrorex continuă să fie modernizat. Începând din luna iulie a anului trecut călătorii cu abonamente beneficiază de carduri contactless care vor putea reîncărca și alte tipuri de titluri de călătorie din oferta tarifară existentă.

Cardurile contactless nominale reîncărcabile se vor emite pentru abonamentele săptămânale, lunare și cele anuale.

La prima emitere, cardul va fi oferit gratuit. În cazul în care posesorul pierde cardul, îi este furat sau îl deteriorează, emiterea unui cârd nou se va face contra cost.

Aceste carduri vor putea fi achiziționate și reîncărcate doar la caseriile care emit și bon fiscal, din următoarele stații de metrou: Pantelimon, Republică, Costin Georgian, Nicolae Grigorescu 1, Titan, Dristor 1, Mihai Bravu, Timpuri Noi, Piaţa Unirii 1, Izvor, Eroilor, Grozăveşti, Petrache Poenaru, Gara de Nord 1, Piaţa Victoriei 2, Ştefan cel Mare, Obor, Piaţa Iancului, Piaţa Muncii, Dristor 2, Dimitrie Leonida, Apărătorii Patriei, Piaţa Sudului, Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluţiei, Tineretului, Piaţa Unirii 2, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei 1, Aviatorilor, Aurel Vlaicu, Pipera, Preciziei, Păcii, Gorjului, Lujerului, Politehnica, Constantin Brâncuși, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont și Academia Militară.

Reprezentanții Metrorex spun că utilizarea cardurilor contactless va fi mult mai simplă decât cea a cartelelor normale, prnin apropierea acestora de pictograma contactless existentă la nivelul porților de acces.

Noul sistem modernizat de taxare va permite accesul la metrou prin mai multe modalități, precum cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless și cu noile carduri contactless reîncărcabilie de la Metrorex.

Adauga un comentariu