National

Defilare ca la noi nu s-a mai văzut. Cum s-au prezentat jandarmii de Ziua Națională

Publicat: 01 dec. 2021
Jandarmii de Ziua Națională
Jandarmii de Ziua Națională

Imagini scandaloase la defilarea de 1 Decembrie, de Cluj Napoca! Jandarmii care au fost în blocul de paradă care a trecut prin fața miilor de clujeni adunați să sărbătorească Ziua Națională a României au bătut pasul de defilare în bătaie de joc.

La minutl 2 al filmării pe care v-o prezentăm mai jos se observă cum luptătorii în bleu-jandarm nu se sincronizează atunci când salută, iar unii nici nu ridică brațul. Plutonul de jandarmi a fost singurul dezorganizat de la parada din Cluj Napoca.

Reacția Jandarmeriei Române

Jandarmeria Română (IGJR) își cere scuze public după ce defilarea de la Cluj-Napoca a fost un adevărat fiasco, jandarmii care au participat la defilare fiind nesincronizați.

Jandarmeria Română a transmis, miercuri, că își cere public scuze pentru modul în care s-a prezentat plutonul de defilare la ceremonia organizată în municipiului Cluj-Napoca.

„Ziua Națională este un moment important pe care-l tratăm cu seriozitate și solemnitatea cuvenită, iar astfel de momente, care denotă lipsa de pregătire, sunt de neacceptat”, anunță Jandarmeria.

În plan intern, Jandarmeria Română va face verificări asupra modului de selecție și de antrenament al militarilor care au făcut parte din acest pluton de defilare.

1 Decembrie- Ziua Națională a României

Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 103 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare. Pe ce alte date a fost în trecută sărbătorită ziua României, ce obiceiuri și tradiții au românii de această zi specială, ce manifestări sunt planificate azi, care sunt regulile de acces și zona restricțiilor rutiere, toate în articolul următor.

Ziua Națională a României a fost stabilită pe data de 1 decembrie imediat după Revoluție, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990. Același act normativ stabilea că Ziua Națională pe 1 decembrie este și o sărbătoare publică și zi liberă pentru toți angajații.

Comentarii
Adauga un comentariu