Actualitate

Delegația PSD a ajuns la consultările de la Cotroceni. Marcel Ciolacu: „Ne dorim alegeri anticipate!”

Publicat: 11 oct. 2021
Marcel Ciolacu ține o conferință de presă
Marcel Ciolacu, președintele PSD, nu merge la Cotroceni cu o propunere de premier

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că a ales să participe la consultările de la Palatul Cotroceni din respect pentru instituția prezidențială. Ciolacu a refuzat să ofere un nume pentru un posibil premier.

„Mergem din respect pentru instituția prezidențială, nu din respect pentru cei care au făcut această criză. Nu sunt frustrați că sunt de la PSD cei care vin cu mine, ci sunt oameni din administrația locală, care se confruntă cu probleme. Mergem și cu planul PSD de combatere a crizei de acum 8 luni de zile”, a spus Ciolacu.

Este şedinţă de ultimă oră la PSD. Marcel Ciolacu pune la punct cu ceilalţi lideri social-democraţi strategia pentru consultări. De data aceasta, PSD nu va mege cu o propunere de premier la prima rundă de consultări, deoarece aceștia își doresc alegeri anticipate.

”Aș vrea să vă anunț că am decis să mergem la negocieri, din respect pentru instituția prezidențială, fiind cea mai importantă instituție a statului român, nu din respect pentru cei care au creat această criză politică.

O să merg însoțit de către secretarul general al partidului, Paul Stănescu, dar și de către trei tineri din administrațiile locale, să vadă și domnul președinte că nu sunt frustrați că sunt de la PSD, sunt frustrați de ce pățesc românii în administrațiile lor și vor fi mari probleme cu școlile și cu spitalele pe care le au în subordine în perioada următoare.

Mergem și cu planul PSD de combatere a crizei sanitare, de acum 8 luni de zile, care este actual și acum, și o să mergem și cu cele 10 propuneri, pe termen scurt, pe care le are PSD, astfel încât capitalul românesc și populația să depășească această iarnă”, a declarat Marcel Ciolacu după ședința PSD.

PSD nu voia inițial să participe la consultăriî

Partidul Social Democrat a decis în această dimineață să participe la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, informează surse Digi24.

Din delegația PSD o să facă parte Marcel Ciolacu, președintele partidului, Paul Stănescu, secretar general al PSD, dar și diverși aleși locali.

„Dacă avem o majoritate, revenim la guvernare”, a spus Marcel Ciolacu, înainte de a intra la ședința Consiliului Politic Naţional al partidului.

Conform programului anunţat, consultările vor începe la ora 12,00, cu Partidul Naţional Liberal.

La ora 13,00 sunt aşteptaţi reprezentanţii Partidului Social Democrat.

Urmează la ora 14,00 – Uniunea Salvaţi România.

La ora 16,00 – Alianţa pentru Unirea Românilor.

La ora 16,30 – Uniunea Democrată Maghiară din România.

Runda de consultări se va încheia la ora 17,00 cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.

Comentarii
Adauga un comentariu