Razboi în Ucraina

Delfinii de luptă din Rusia vor fi folosiți în cazul unui atac subacvatic

Publicat: 20 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Delfinii de luptă din Rusia vor fi folosiți în cazul unui atac subacvatic
Delfinii de luptă din Rusia au fost aduși la baza militară de la Marea Neagră

Delfinii de luptă din Rusia sunt gata să intervină în cazul unui atac subacvativ, transmit oficialii de la Moscova. Mamiferele militare au fost aduse la baza navală a Rusiei de la Marea Neagră.

Delfinii militari nu reprezintă o noutate pentru umanitate. În SUA, delfinii militari au fost folosiți timp de decenii. Mamiferele sunt antrenate pentru mai multe scenarii fiind considerate una dintre cele mai inteligente mamifere.

Delfinii de luptă din Rusia gata să intervină în cazul unui atac subacvatic

Așadar, Rusia a adus la baza să navală de la Marea Neagră mai mulţi delfini de luptă care sunt antrenați pentru a proteja flota de un atac subacvatic. Rusia poate folosi mamiferele pentru a lupta împotriva sabotorilor din Ucraina, consideră editorialistul Blake Stilwell.  Antrenamentele delfinilor sunt speciale și foarte dure. Delfinii sunt folosiţi pentru a detecta minele subacvatice și pentru a lupta împotriva înotătorilor militari.

”Menținerea la distanţă a sabotorilor și a forţelor speciale, în afara portului și a radei portului, este o sarcină dificilă, care necesită vigilență constantă sau prezența tehnologiei militare moderne”.

Editorialistul sublinează faptul că delfinii sunt printre cele mai potrivite mamifere pentru astfel de operațiuni speciale. Asta în condiţiile în care aceștia sunt conștienți chiar și în momentul în care dorm. Interesant este faptul că Rusia ar antrena balene pentru a fi folosite ca spioni. Sau cel puțin așa declarau serviciile speciale din Norvegia în 2019.

Delfinii, animale spectaculoase

Umanitatea a folosit din cele mai vechi timpuri animale pentru a-și duce războaiele. Încă de la începutul civilizației, caii au fost animale de bază pentru deplasările militare de pe continent, și nu numai. În Orient, animalele preferate pentru a participa la acțiunile militare erau caii, dar și cămilele.  În anul 280 îHr, soldaţii Republicii Romane înfruntau în sudul Italiei, armatele regelui elenistic Pyrrhus al Epirului. Dincolo de hopliţii de tradiţie macedoneană, regele Epirului a adus pentru prima dată în Europa mediteraneană, o forţă neobişnuită. Era vorba despre 20 de elefanţi de luptă. O linie de uriaşi, de aproximativ 3 metri înălţime şi peste 5 tone, cu fildeşi ranforsaţi cu vârfuri din bronz şi cu echipamente uriaşe de protecţie.

Sunt multe mărturii despre elefanții care erau folosiți în scop militar

Revenind în zilelele noastre, menționăm că delfinii au câteva calități excepționale care pot fi folosite din punct de vedere militar, sau social. Așadar, în domeniul militar am stabilit faptul că datorită inteligenței lor și mai ales că aceștia sunt conștienți chiar și când dorm, delfinii sunt cei mai buni pentru unele tipuri de operațiuni. Pe plan social, delfinii sunt cu adevărat remarcabili atunci când vorbim despre terapie.

Terapia cu ajutorul delfinilor a fost cercetată şi aplicată, de medicul David Nathnson. Acesta a demonstrat că delfinii pot ajuta persoanele cu probleme majore – autismul, sindromul Down, probleme severe de auz sau afecţiuni ale coloanei vertebrale. În încheiere rămâne totuși un adevăr trist legat de delfinii militari folosiți de Rusia și de SUA: Umanitatea ar trebui să nu implice animalele în disputele grobiane pentru că acestea nu au nicio vină de incapacitatea noastră de a ne înțelege.

 

 

Adauga un comentariu