Culinar

Deliciul copilăriei. Batoane glazurate cu mac și miere

Publicat: 14 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deliciul copilăriei. Batoane glazurate cu mac și miere
Coaja de lime rasă adaugă o aromă exotică și răcoritoare

Batoanele pufoase cu mac și miere sunt o adevărată încântare pentru simțurile tale, amintindu-ți de zilele pline de bucurie din copilărie și de acele pauze plăcute petrecute la școală. Aceste delicioase batoane sunt o combinație perfectă între textura pufoasă, ușor dulce și glazura aromată din sirop de zahăr cu semințe crocante de mac. Te invităm să te întorci în timp și să redescoperi acea senzație de fericire și bucurie prin prepararea unor batoane pufoase cu mac și miere care îți vor aduce aminte de copilărie.

Rețetă de batoane cu mac pufoase

Batoanele pufoase cu mac și miere sunt atât de ușor de făcut încât te vei întreba de ce nu le-ai făcut mai devreme. Procesul este simplu și rapid. Aluatul se face cu lapte cald, zahăr și drojdie uscată, și se lasă să crească timp de o oră, iar apoi se formează batoanele, care sunt lăsate din nou la dospit pentru încă 30 de minute. Rezultatul? Un adevărat festin pentru papilele gustative – batoane extrem de pufoase și delicioase.

Iată câteva sfaturi utile pentru prepararea acestor batoane pufoase cu mac și miere. Dintr-o porție de aluat, vei obține 6 batoane generoase. Coaja de lime rasă adaugă o aromă exotică și răcoritoare, dar dacă nu ai la îndemână lime, poți folosi cu încredere și coajă de lămâie. Pentru a menține prospețimea batoanelor până a doua zi, acoperă-le cu folie alimentară.

Veți avea nevoie de 200 ml lapte cald, 2 linguri cu vârf de zahăr, 2 lingurițe de drojdie uscată / 10 grame, 6 linguri de ulei, 400 grame făină, un praf de sare, coajă rasă de lime sau de lămâie, semințe de mac și 2 linguri de miere.

Mod de preparare

În primul rând, pregătim aluatul. Într-un bol, punem făina și adăugăm praful de sare. În laptele călduț, dizolvăm drojdia și zahărul, apoi adăugăm uleiul și coaja de lime sau de lămâie. Amestecăm bine până obținem un aluat moale, dar care nu se lipește de mâini. Lăsăm aluatul să dospească timp de aproximativ o oră într-un loc călduros.

După ce aluatul a dospit, îl împărțim în 6 părți aproximativ egale. Fiecare parte o întindem într-o foaie cât mai subțire și o rulăm. Nu este necesar să presărăm făină pe blat atunci când întindem aluatul, deoarece acesta nu se va lipi. Așezăm fiecare rulou format într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pentru a crea o crustă frumoasă și crocantă, pregătim un amestec din 4 linguri de apă și o lingură de făină, cu care ungem fiecare rulou. Presărăm semințele de mac deasupra. Acoperim tava cu un prosop și lăsăm batoanele să mai dospească timp de 30 de minute. Coacem batoanele în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius până când devin aurii și frumos rumenite. Nu va dura mult, aproximativ 25 de minute.

Imediat ce le scoatem din cuptor, le ungem cu un amestec format din 2 linguri de miere și o lingură de apă, pe care îl încălzim la microunde timp de 8-10 secunde pentru a deveni mai fluid. Lăsăm batoanele să se răcească timp de 10-15 minute și apoi le putem servi. Sunt absolut delicioase, în special cât sunt calde!

Adauga un comentariu