Actualitate

Demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, cerută de USR după protestele din București

Publicat: 21 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Demisia ministrului de Interne Lucian Bode cerută de USR după protestele din București
Ministrul de Interne, Lucian Bode, ar putea fi demis după protestul din București

Partidul Uniunea Salvați România solicită demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, după ce protestatarii au încercat să forțeze intrarea în Parlament astăzi, 21 decembrie 2021. USR arată faptul că jandarmii au fost luați prin surprindere, în condițiile în care protestul era unul despre care se vorbea de mai multe zile.

”Ministrul Lucian Bode trebuie să-și dea demisia: Protestul AUR a fost anunțat, e absolut de neacceptat ca forțele de ordine să fie nepregătite. USR cere demisia ministrului de Interne Lucian Bode pentru modul în care forțele de ordine au fost surprinse astăzi de protestul organizat de AUR la Parlament. Protestatarii au reușit să sară gardurile și să vandalizeze mașini, fără ca jandarmii să intervină ca să îi oprească. Doi ambasadori au rămas astăzi blocați în Parlament din cauza protestului, iar miniștrii guvernului PSD – PNL nu a mai venit la audieri, ci au anunțat că se conectează online la audierile din comisii.

În condițiile în care protestul nu a fost unul spontan, ci anunțat de mai bine de o săptămână, este de neconceput ca forțele de ordine, care au exact această responsabilitate, să asigure securitatea unei clădiri, să fie depășite de o mână de oameni care au ajuns să împingă garduri și mașini. Protestul de astăzi a arătat că există clar o problemă legată de capacitatea acestui guvern și a Ministerului de Interne de a face față unei situații previzibile si anunțate, iar Lucian Bode trebuie să dea demisia. Nu este prima dată când forțele de ordine din subordinea lui Lucian Bode nu își fac treaba, după ce săptămâna trecută polițiștii au preferat să o protejeze pe senatoarea Diana Șoșoacă în loc să apere drepturilor unor jurnaliști care realizau un reportaj”, scriu cei de la USR.

Nicolae Ciucă, cerere pentru ministrul de Interne după izbucnirea protestului spontan

Premierul României, Nicolae Ciucă, i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, să protejeze instituțiile statului în contextul incidentelor de la Parlament, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituție, dar acesta trebuie să fie pașnic și să se încadreze în limitele legii. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne și i-a cerut să protejeze integritatea instituțiilor statului, aplicând legea și descurajând orice tip de violență, având ca prioritate protejarea românilor”, a anunțat marţi reprezentantul Guvernului, Dan Cărbunaru.

Maşinile ambasadorilor Japoniei şi SUA în România, vandalizate

Astăzi, 21 decembrie 2021, mii de protestatari din diverse zone ale țării s-au adunat în curtea Palatului Parlamentului și au scandat lozinci împotriva certificatului verde. Din marea de oameni, câțiva indivizi au vandalizat două autoturisme chiar sub ochii jandarmilor. Aceștia au folosit spray de culoare galbenă și au însemnat mașinile.

”A fost un eveniment programat de mai multă vreme. A fost un moment deosebit, apreciat de ambasadorul Japoniei, pentru ca la final să trecem printr-un moment extrem de neplăcut, respectiv imposibilitatea ambasadorului să mai poată ieși din clădirea Parlamentului. La acel moment nu s-a putut efectua accesul exterior, însă cu sprijinul SPP, Jandarmeriei și cei din Protocolul Parlamentului am reușit să asigurăm ieșirea din clădire”, a declarat Titus Corlățean la Antena 3.

”Înțeleg că e un șofer al unui parlamentar care a arăt degetul mijlociu spre protestatari, nu trebuia să facă așa, ei sunt şi așa tensionați că niciun parlamentar nu a venit să discute. Lumea vrea în Parlament, să intre, le-am zis să stea liniștiți că nu e cazul şi să nu recurgă la gesturi improbabile”, a declarat liderul AUR, George Simion, cu privire la mașina vandalizată.

 

Adauga un comentariu