Actualitate

Demisie în USR Iaşi după ce listele la Consiliul Local au fost făcute preferenţial

Publicat: 21 ian. 2020

Unul din membrii USR Iaşi şi-a prezentat demisia din filială, după ce listele pentru candidatura la Consiliul Local au fost făcute preferenţial de către deputatul Cosette Chichirau şi apropiaţii acesteia. Iată ce povesteşte persoana care şi-a depus demisia

”Dragilor, drumul meu în politică s-a încheiat astăzi.
Am venit în partid din postura de activist civic dar mai ales social la invitații insistente din partea conducătorilor useristi din Iași și nu numai, și care o spun drept m-au onorat.

Am intrat pe ușa partidului ca o doamnă, ca o doamnă voi pleca. Demnă, dreaptă, fără scandal, așa cum poate din nefericire v-ați obișnuit să citiți pe facebook.

Voi fi în schimb în ședințele de Consiliu Local din postura de activist social.
Voi încerca să duc la capăt proiectele sociale la care am lucrat în ultimul an, vorbind cu sute de oameni.
Voi face tot ce ține de mine să le duc la capăt, fără să promit în schimb marea cu sarea.
Le voi pune pe masă la ședințele de consiliu local și voi cere atât dreptate cât şi drepturi pentru segmentul de oameni pentru care lupt de atâta vreme, de la toți cei care sunt acolo, indiferent de partid.
Voi fi îngerul oamenilor așa cum m-au numit cei pe care i-am salvat din situații limită din orice postură m-a pus viața sau m-ar pune, indiferent că e politică sau nu mai e.

Colegii mei useristi au ales și le respect decizia și votul. Sunt cam pe la coada listei. Mă onorează totuși faptul că am atâția colegi valoroși pe locuri neeligibile. Iată, simțul umorului și autoironia nu mă părăsește nici acum.

Însă dacă puneți locul 1 în fața mea sau locul 18 sau chiar ultimul, eu sunt același om valoros.
Nu am pierdut nimic. M-am prezentat la alegerile interne cu demnitate, am muncit cu pasiune la proiect, nu am făcut compromisuri, nici nu am încercat măcar cu gândul.
Mâine dacă mai aveți răbdare îl voi prezenta aici, îl vom critica și îl vom îmbunătăți.

Eu vă mulțumesc pentru susținerea voastră în fiecare rundă de alegeri, vă mulțumesc că ați crezut în mine și că m-ați sprijinit.
Mulțumesc televiziunilor și prezentatorilor care m-au invitat la dezbateri. Domnului Dârdala, domnului Frăsila, doamnei Violeta Cincu…

Pe voi vă rog să aveți încredere în decizia mea, una cântărită bine, după zile bune de la eveniment. Simt că nu mai pot face mare lucru pentru oameni, din postura de membru de partid momentan, din contră…

Mulțumesc colegilor pentru experiență.
A fost cu bune și rele. A fost cu victorii, dar și cu gust amar uneori. Așa cum e în viață de regulă.

O rugăminte am la plecare. Nu faceți campanie electorală în orfelinate. Nici un partid nu ar trebui să facă asta.
Dacă ar fi după mine, aș închide porțile orfelinatelor, câte mai sunt ele…în fața partidelor politice atât în pre campanie cât și în campanie.” se arată în postarea publicată de Oana Vasiliu.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu