Actualitate

Demn de Cartea Recordurilor? Câte spargeri a reușit să facă un copil de numai 14 ani din Brăila

Publicat: 24 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Demn de Cartea Recordurilor Câte spargeri a reușit să facă un copil de numai 14 ani din Brăila
Timp de câteva luni, un copil de 14 ani din Brăila a reușit să-și creeze un record de spargeri

Un copil în vârstă de 14 ani, din Brăila, ar putea deține propriul record de spargeri. Se pare că minorul a reușit într-o perioadă de câteva luni să spargă nouă maşini, o biserică şi un magazin până a fost prins de poliţişti şi încătuşat.

Începând cu luna mai a acestui an, copilul de 14 ani a început să comită furturi pe bandă rulantă şi a fost prins în urmă cu câteva zile.

Record de spargeri pentru un copil de 14 ani din Brăila

Vreme de câteva luni, un copil de 14 ani din Brăila a reușit să-și creeze un record de spargeri: nouă maşini, o biserică şi un magazin din Brăila. Adolescentul a fost reținut de polițiști în data de 22 noiembrie, anchetatorii probându-i nu mai puțin de 11 fapte penale petrecute în perioada 18 mai – 13 octombrie.

Mai precis, acesta ar fi pătruns în nouă autoturisme parcate pe raza municipiului Brăila, fie prin spargerea geamului, fie profitând de faptul că portierele erau neasigurate, și a reușit să fure mai multe bunuri și suma de 600 de lei.

Totodată, băiatul a intrat, în noaptea de 1 spre 2 iunie, într-o biserică din municipiu, forțând ușa de acces și sustrăgând 100 de lei și mai multe scule de pescuit. Iar dintr-un magazin a furat bunuri în valoare totală de 78 de lei, fapta având loc pe 8 octombrie.

Așadar, pe 23 noiembrie, Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă a minorului pentru o perioadă de 30 de zile, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, furt calificat și tentativă la furt calificat.

Bărbat acuzat că a furat păsări împreună cu un minor

Într-un șir de idei asemănător, amintim că în urmă cu câteva luni, reporterii Cotidianului BZI au prezentat cum un bărbat din Iași a fost pedepsit de judecători pentru că ar fi furat păsări ajutat de un minor. Răzvan Marian Alexa este acuzat că a intrat noaptea în curtea unei vecine și a furat peste 20 de păsări, pe care le-a introdus în saci și le-a cărat cu ajutorul unei roabe până acasă. Cei doi făptași au fost, însă, surprinși de un martor, care a informat-o pe femeie.

„Martorul a declarat că i-a văzut în mod clar pe inculpat și pe minor în timp ce cărau cu o roabă 2 saci cu păsări, el fiind cel care i-a spus a doua zi persoanei vătămate că i-a văzut pe cei 2 cu bunurile acesteia”, au precizat magistrații de la Hârlău.

De altfel, cei 2 hoți ar fi vândut roaba sustrasă unei persoane, cu suma de 50 de lei. Pagubele totale produse au fost în valoare de 700 de lei, femeia cerând, însă, la proces despăgubiri în valoare de 5.000 de lei. Răzvan Marian Alexa și-a recunoscut faptele și nu a contrazis nici o probă care a contribuit la demonstrarea vinovăției sale.

Totodată, reporterii BZI au mai relatat și cum un minor în vârstă de 15 ani din județul Iași a fost adus la audieri de către polițiști fiind bănuit că ar fi furat din locuința unei femei suma de 70 de lei.

De data aceasta însă, un copil de 14 ani din Brăila a produs o serie de spargeri în decurs de doar câteva luni.

Comentarii
Adauga un comentariu