Sport

Denis Rusu și-a împlinit un vis: A debutat la națională

Publicat: 13 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Denis Rusu și-a împlinit un vis A debutat la națională

Portarul Politehnicii Iași, Denis Rusu, a bifat primele sale minute în tricoul echipei naționale a Republicii Moldova, săptămâna trecută, în partida pierdută cu 1-0 contra reprezentativei Suediei.

Rusu recunoaște că debutul la națională reprezintă un vis împlinit.

„Prima dată am fost convocat la Naționala Moldovei în anul 2014, când jucam la Zimbru și am câștigat Cupa și Supercupa Moldovei. Nici atunci și nici mai târziu n-am apucat să joc vreun minut la selecționată. Când am aflat că voi juca contra Suediei? În ziua meciului, cu câteva ore înainte de joc, selecționerul Engin Firat a convocat o ședință cu fundașii titularizați și cu portarul…Orice jucător visează să joace la Naționala țării sale. Astfel, s-a împlinit un vis de-al meu, deoarece demult așteptam debutul la Națională. Acum sunt fericit. Îmi pare doar rău că n-am obținut un rezultat pozitiv cu Suedia, mai ales că a fost un joc echilibrat, iar adversara n-a avut multe ocazii de gol. Am dominat spre sfârșitul reprizei a doua, dar n-am reușit să dăm gol. Cred că rezultatele vor veni pe parcurs. Acum noi încercăm să închegăm o echipă competitivă“, a spus Denis Rusu.

Portarul a vorbit și despre fotbalul din România, exprimându-și dorința de a reveni cât mai repede între buturile Politehnicii.

„Transferul de la Zimbru la Poli Iași a fost un pas înainte în cariera mea de jucător. Campionatul României nu se compară cu cel din Moldova. Sunt apreciat la Iași de suporteri și colegii de echipă. Simt susținerea soției Angela și a părinților noștri. La început am avut o perioadă bună, jucam meci de meci, dar acum s-au schimbat puțin lucrurile, am jucat mai puțin în această ediție de campionat. În pauza de iarnă voi face tot posibilul să demonstrez antrenorului că merit să fiu titular, menționează Rusu.

Denis Rusu a revenit de la echipa națională și se află în cantonamentul din Antalya, acolo unde băieții au efectuat deja primul antrenament, la puțin timp după instalare.

Trei zile mai târziu, Florian Loshaj avea să debuteze pentru naționala Kosovo, de asemenea într-o partidă de pregătire împotriva Suediei, în care kosovarii au cedat cu același scor. Loshaj a fost înlocuit în minutul 32 al întâlnirii.

Adauga un comentariu