Local

Deputat Cîtea Vasile: „Ce purtăm în suflet” (P)

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputat Cîtea Vasile Ce purtăm în suflet P
Deputat Vasile Cîtea

Ce purtăm în suflet

Orașul Iași a fost și este Capitala Culturală și Spirituală a României. Iradiază din trecutul intelectual al venerabilei cetăți o asemenea fascinație, încât nu este de mirare că atrage mii de pelerini.
Conform tradiției în preajma sărbătorii sf. Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, Iașiul se pregătește de mare pelerinaj anual care, anul acesta, se va desfășura atipic. Restricțiile impuse de pandemie sunt dure, dar justificate. Manifestarea respectului la racla Sf. Parascheva nu trebuie să fie un prilej de îmbolnăvire în masă.
Pandemia ne pune la încercare nu numai sănătatea ci și puterea sufletească. Avem astfel ocazia de a ne confrunta cu propriile slăbiciuni, dar și cu tăria credinței noastre.
La jumătatea lunii octombrie 2020, se va pune problema luptei între pandemie și credință. Este, însă, o falsă dilemă pentru că oamneii poartă în inimă credința ca pe o capelă sfântă.
Manifestările de mărturisire a credinței pot rămâne exterioare și publice, dar important este ceea ce purtăm în suflet.

Deputat Cîtea Vasile, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport și vicepreședinte în Comisia pentru tehnologia informației

Adauga un comentariu