Local

Deputat Cîtea Vasile: „Ce purtăm în suflet” (P)

Publicat: 08 oct. 2020
Deputat Vasile Cîtea
Deputat Vasile Cîtea

Ce purtăm în suflet

Orașul Iași a fost și este Capitala Culturală și Spirituală a României. Iradiază din trecutul intelectual al venerabilei cetăți o asemenea fascinație, încât nu este de mirare că atrage mii de pelerini.
Conform tradiției în preajma sărbătorii sf. Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, Iașiul se pregătește de mare pelerinaj anual care, anul acesta, se va desfășura atipic. Restricțiile impuse de pandemie sunt dure, dar justificate. Manifestarea respectului la racla Sf. Parascheva nu trebuie să fie un prilej de îmbolnăvire în masă.
Pandemia ne pune la încercare nu numai sănătatea ci și puterea sufletească. Avem astfel ocazia de a ne confrunta cu propriile slăbiciuni, dar și cu tăria credinței noastre.
La jumătatea lunii octombrie 2020, se va pune problema luptei între pandemie și credință. Este, însă, o falsă dilemă pentru că oamneii poartă în inimă credința ca pe o capelă sfântă.
Manifestările de mărturisire a credinței pot rămâne exterioare și publice, dar important este ceea ce purtăm în suflet.

Deputat Cîtea Vasile, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport și vicepreședinte în Comisia pentru tehnologia informației

Comentarii
  • Ce porti in suflet ?, porti mizeriile partidului tau de hoti, penali si puscariasi !, porti pe seful tau suprem infractorul dragnea si mai porti pe suflet toate infractiunile, bataile date romanilor cu jandarmii !, porti in suflet si un pic de frica de romanii care nu au uitat ce leati facut asa cum nici eu nu am uitat cum fugeai ud in chiloti in huiduielile iesenilor de la teatrul Luceafarul cand dragnea a fugit cu microbuzul de acolo, ceilalti au fugit pe usa din spate iar voi papagalii ati ramas de fraieri sa va descurcati singuri cum dispareti in fuga spre Moldova Mall in huiduiele si aproape scuipati , am si acum imaginta fetei tale livide , inspaimantate cum te abtineai sa faci vreo miscare gresita ca sa nu te linseze lumea !, da ! erau ud tot !, ma , da chiar nu aveti rusine sa mai apareti public ?

Adauga un comentariu