Actualitate

Deputat de Iași, Marius Eugen Ostaficiuc: Meciul minciunilor electorale! Desantul liberal de la Iași nu scoate județul din sărăcie (P)

Publicat: 06 iul. 2021
Marius Eugen Ostaficiuc, deputat Iași

Au venit că lăcustele și au distrus totul în cale. Recent, Iașul a fost locul unui adevărat desant liberal, cu Florin Cîțu și Ludovic Orban aflați într-o plină dispută, venind fiecare separat la alegerile interne ale celor din PNL Iași. Nimic despre investițiile lipsă din Iași, nimic despre sărăcia din zona Moldovei, nimic despre soarta a milioane de români din Regiunea de Nord- Est.

Am asistat în schimb la o lupta fadă între doi liberali șterși, doi politicieni care nu fac altceva decât să se zbată pentru cine ajunge primul la ciolan și cine va continuă să fie la butoane.

Ieșenii sunt sătui de promisiuni neonorate, sunt sătui de vorbe în vânt și de sume fluturate prin PNRR, prin bugetul general ce nu mai ajunge niciodată în această parte a țării. În schimb, Orban și Cîțu nu contenesc să-și arunce săgeți publice, să încerce în disperare să-și atragă de partea lor organizațiile pentru a fi siguri că nu vor scapă ciolanul din mâna.

Iașul are de suferit de pe urmă celor doi! Cîțu a direcționat cum a vrut fondurile prin PNRR, zona Moldovei fiind uitată. A fluturat sume și schițe cu autostrăzile A7 și A8 pe care le tot repetă ca pe o poezie. Dar nordul Moldovei nu va vedea prea curând vreun metru de autostradă. Un sector de 25 kilometri ce traversează Iașul nu este suficient pentru a decongestiona traficul și așa sufocant. Lipsa unei centuri ocolitoare complete, lipsa marilor proiecte din buget nu reprezintă nici o victorie pentru oricare din cele două tabere, ci dimpotrivă.
Liberalii ieșeni trebuie să se trezească din amorțire și să ia atitudine. Cât timp sunt la guvernare, ar fi cazul să își facă treaba pentru care ieșenii i-au trimis în Parlament.

Nu este suficient să îi chemi pe cei doi competitori la tine în oraș și să le asculți promisiunile. Nu este suficient să arbitrezi un meci politic intern pentru a căpăta, pe persoană fizică, un rest de carne de pe os.

Comments are closed.

Adauga un comentariu